impresivna biografija

U glumi je odmalena i odrastao je sa zvijezdom Harryja Pottera, a ima iznadprosječnu inteligenciju i diplomu s Cambridgea

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Freddie Highmore naslijedio je ljubav prema glumi od oca, a time mu se bavi i mlađi brat, dok je njegova mama agentica za talente te zastupa njega, ali i Daniela Radcliffea.

Zvijezda serije "Good Doctor" Freddie Highmore (28) od malih nogu ganja glumačku karijeru i prvu je ulogu ostvario sa sedam godina. 

Pogledaj i ovo Pulski filmski festival - 1 suradnja s pulskim filmskim festivalom Nova TV i United Media u Puli će biti domaćini polufinalnog ocjenjivanja Međunarodne nagrade Emmy

Freddie je debitirao u komediji "Women Talking Dirty" 1999., a dvije godine kasnije je utjelovio mladog kralja Arthura u miniseriji "Tajne Avalona". Nastavio je svoj televizijski put u BBC-ovoj seriji "Sretan rođendan, Shakespeare" i potom je dobio ulogu koja mu je priskrbila veliku pozornost. 

Riječ je o liku problematičnog Petera Llewelyna Daviesa u filmu "San za životom J. M. Barrieja", na kojemu je surađivao s holivudskim glumcem Johnnyjem Deppom. Upravo je Depp predložio Freddieja za ulogu Charlieja Bucketa u hitu "Charlie i tvornica čokolade". Poznati redatelj Tim Burton je poslušao njegov prijedlog i to se pokazalo dobrim potezom. 

"Bilo je lijepo jer Charlie u filmu ima san posjetiti tvornicu čokolade i ostvari mu se. Moj san bio je opet raditi s Johnnyjem i također se ostvario", rekao je svojedobno Freddie. 

Highmore je poznat i po seriji "Motel Bates", koja govori o najpoznatijem serijskom ubojici na svijetu. Radnja opisuje i događaje koji prethode radnji filma "Psiho". Za ulogu Normana u seriji preporučila ga je Vera Farmiga, koja mu tumači majku. 

Inače, Freddie je ljubav prema glumi naslijedio od oca Edwarda Highmorea, slavnog britanskog glumca, a i njegov mlađi brat Bertie (25) bavi se tim poslom. Njegova majka Sue Latimer agentica je za talente i zastupa ga. Među njezinim je klijentima i zvijezda franšize o čarobnjaku Harryju Potteru Daniel Radcliffe. 

Freddie je ispričao kako zna Daniela cijeli život kao i njegovu obitelj. Odmalena su se družili, a ističe kako je zanimljivo da su obojica postali glumci. 

U slobodno vrijeme Highmore obožava svirati klarinet i ide mu jednako dobro kao i gluma, pa je šteta što nije ostvario i glazbenu karijeru. Obožava učiti nove jezike i zna ih nekoliko, a tečno govori francuski i španjolski jezik.

Zanimljivo je i da je diplomirao španjolski i arapski jezik na Sveučilištu Cambridge te je to uspio dok je snimao epizode serije "Motel Bates". Također je igrao i nogomet za fakultet, a može se pohvaliti i iznadprosječnom inteligencijom, kvocijent inteligencije mu je 125. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene