RIP Lou Reed

Umro Lou Reed, uzrok smrti nepoznat!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Legendarni i utjecajni američki glazbenik Lou Reed umro je u nedjelju u 72. godini, izvijestio je list Rolling Stone.

Lou Reed je najpoznatiji po svom radu u 60-ima kao gitarist, pjevač i tekstopisac za grupu Velvet Underground nakon čijeg je raspada 1970. nastavio solo karijeru. Reed je imao veliki utjecaj na američku kulturu uvodeći avangardni rock, pop-art i pjesme o životu na ulici, drogi, otuđenju i nasilju u mainstream glazbu.

Njegova suradnja s ocem pop-arta Andyjem Warholom smatra se jednom od najvažnijih kolaboracija u suvremenoj kulturi. Uzrok smrti još nije otkriven, a Rolling Stone je izvijestio da je Reed umro danas  i to 5 mjeseci nakon transplantacije jetre.

Pogledaj i ovo showbuzz Prepoznatljiva zvijezda Zbogom još jednoj glazbenoj legendi!

>> U 59. godini preminuo Vinko Coce

Iako Velvet Underground nisu imali komercijalni uspjeh u 60-ima, njihova popularnost i utjecaj znatno su porasli u idućim desetljećima, ostavivši trajan trag na glam, punk i alternativni rock. Grupa je 1996. primljena u Kuću slavnih rock'n'rolla.

Lou Reed je rođen u Brooklynu 1942., a većinu djetinjstva proveo je na Long Islandu. Deklarirao se kao biseksualac, a kao tinejdžer bio je podvrgnut terapiji elektrošokovima.

Reed se 2008. oženio umjetnicom Laurie Anderson. U svibnju ove godine transplantirana mu je jetra nakon što mu je dijagnosticirano kroničnoj zatajenje jetre.

Reed je otvoreno govorio o svojoj ovisnosti o drogama i alkoholu u svojoj glazbi, a jedna od njegovih najpoznatijih pjesama zove se Heroin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene