Preokret u grupi

Trgovački sud odlučio, Houra i Bodalec više ne smiju nastupati pod nazivom ''Prljavo kazalište''

Prljavo kazalište - 2 Prljavo kazalište - 2 Pixsell 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Prljavo kazalište - 2 Prljavo kazalište - 7 Prljavo kazalište - 6 Prljavo kazalište - 5 Prljavo kazalište - 4 Prljavo kazalište - 3 +0 Prljavo kazalište - 1 Galerija

Sud je odlučio da Jasenko Houra, Mladen Bodalec i ostatak benda više ne mogu nastupati pod imenom ''Prljavo kazalište''.

Kako je potvrdio trgovački sud u Zagrebu, Jasenko Houra i Mladen Bodalec te ostatak benda više ne smiju nastupati pod imenom ''Prljavo kazalište'' s obzirom na nedavne optužbe Tihomira Fileša koji je kazao kako je on zaštitio njihovo ime.

Pogledaj i ovo In Magazin: Prljavo kazalište - 2 glazbene legende Prljavci najavili novi album i otkrili zašto se osjećaju kao zaštićena vrsta: ''Kao pande, to treba paziti na nas...''

''Kao što smo se već prethodno očitovali, smatramo da je pitanje korištenja žiga Prljavo kazalište pravno pitanje koje se na taj način mora i sagledavati i rješavati. U tom kontekstu ponovno naglašavamo da nije interes Tihomira Fileša bio, niti jest zabraniti Jasenku Houri izvođenje pjesama koje je skladao, no kontinuirano kršenje prava primoralo je Fileša da posegne za sudskom zaštitom'', objasnila je Filešova odvjetnica Kristina Delfin Kanceljak.

''Trgovački sud u Zagrebu je stoga, na podneseni prijedlog T. Fileša, koji je sadržavao sve odgovarajuće dokaze koji se odnose na utvrđivanje vjerojatnosti da se zaštićeni žigovi povređuju, odnosno da i ubuduće prijete opasnosti od daljnjih povreda, usvojio zahtjev moje stranke, te je dana 1.srpnja 2022. donio rješenje o određivanju privremene mjere kojom se nalaže Houri i Bodalecu da prestanu s radnjama kojima povrjeđuju registrirane žigove, te da otkažu sve dogovorene aktivnosti kojima bi se vršila povreda, sve pod prijetnjom novčanih kazni za svaku buduću povredu'', rekla je za Jutarnji.

''Slijedom navedenog vidljivo je da je Tihomir Fileš na žalost bio primoran posegnuti za sudskom zaštitom (iako je isto odgađao), obzirom da s druge strane nije pokazan niti minimum želje za vansudskim, odnosno mirnim rješavanjem otvorenih pitanja. Naprotiv, svi medijski istupi Jasenka Houre, kao i koncertno djelovanje više nego jasno su ukazivali na to da isti namjerava i nadalje nastaviti kao i do sada, bez obzira na pravne fakte te postojeće pozitivne propise, svjesno ih kršeći, što je uočio i nadležni sud.''

Svakim novim korištenjem ovog imena, bend će snositi novčane kazne.

''Privremena mjera određena je pod prijetnjom novčanih kazni i to 30.000 kn za g. Houru te 10.000 kn za g. Bodaleca ukoliko ne postupe po tom rješenju, i to za svaku pojedinačnu povredu. Iskreno se nadamo da g. Houra i g. Bodalec neće odabrati plaćanja kazni umjesto poštivanja sudske mjere'', doznaje Index.hr.

Podsjetimo, sve je krenulo intervjuom Tihomira Fileša za Jutarnji, menadžera i aranžera benda koji je odlučio ostatku ekipe zabraniti korištenje imena i pokrenuo glasine o raspadu ovog legendarnog sastava.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Nižetić - 5 Luka Nižetić - 4 Luka Nižetić - 1 Luka Nižetić - 2 +7 Luka Nižetić - 3 Celebrity Luka Nižetić slavio pobjedu pa zamalo stradao, no sve je podnio s velikim smiješkom!

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Mila Elegović Mila Elegović Mila Elegović Mila Elegović (Foto: PR) +9 Mila Elegović (Foto: IN Magazin) Celebrity Naša glumica u 53. godini pokazala nikad vitkiju liniju, a bujno poprsje našlo se u krupnom planu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene