Ima svega...

TOP 5 najluđih filmskih uvreda

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Poznato je da svi mi ponekad postajemo majstori sočnih psovki, a neke od njih zabilježene su i na filmskom platnu. Donosimo vam TOP 5 najboljih filmskih uvreda!

True Romance (1993)

Jedna od najluđih, ali ujedno i najneugodnijih napisanih filmskih uvreda dolazi iz pera Quentina Tarantina, a napisao ju je za film Tony Scotta 'Prava romansa' iz 1993. Dennis Hooper glumi oca Clarencea Worleya (Christian Slater) kojeg proganja mafijaš Vincenzo Cocctti (Christopher Walken) i njemu otkriva svoja saznanja o porijeklu Sicilijanaca. S obzirom na krajnje rasističku notu, bolje da ga ne citiramo već pogledajte sami.

Film 'Oči Širom Zatvorene' slavi 15 godina od premijere

Duck Soup (1933)

Braća Marx vrhunac karijere su dosegli filmom 'Duck Soup' iz 1933. godine.

'Gospodo, Chicolini možda govori kao idiot, kao što i izgleda kao idiot, ali nemojte dopustiti da vas to zavara. On zaista jest idiot', riječi su Rufusa T. Fireflya koje izgovara Grucho Marx na suđenju špijunu Chicoliniju.

In The Loop (2009)

Malcolm Tucker ni u jednom se trenutku ni najmanje ne libi u lice sebi podređenima istresti svoje mišljenje o njihovom mišljenju: 'Ovo je ministarstvo Vlade, a ne j****i roman Jane j****e Austin. Dopusti mi da resor pokrijem krasnim šeširićem i nabijem ga u guzicu s podmazanim konjskim k****m!'

Swimming with Sharks (1994)

Kevin Spacey je odličan u ulozi bahatog producenta Buddy Ackermana, a njegovu nesnošljivu aroganciju najbolje upoznaje asistent Guy (Frank Whaley).

'Da ti objasnim nešto. I nemoj me slijediti jer ću se kretati u krug. Ako ćeš paziti, primijetit ćeš da iza svega postoji poanta. Ti si ništa. Da si u mojoj zahodskoj školjci, ne bih pustio vodu. Moj otirač za noge mi je bitniji od tebe', rekao mu je Ackerman.

Full Metal Jacket (1987)

Kultni film 'Full Metal Jacket' Stanleyja Kubricka rađen je prema romanu Gustava Hasforda. Na filmsko platno donosi vojnog instruktora narednika Hartmana kojeg je utjelovio glumac R. Lee Ermey. Narednik Hartman brzinom munje uvredama rešeta podređene regrute, a vrhunac scene je uvreda koju ispaljuje na desetak centimetara od lica ročnika Leonarda 'Gomer Pyle' Lawrencea: 'Toliko si ružan da bi mogao biti remekdjelo moderne umjetnosti!'

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene