Evo zašto!

Preljubnički skandal iz prošlosti potresa kraljevski dvor!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Belgiju potresa skandal - ljubavna afera donedavnog kralja Alberta Drugog.

Aristokratkinja Sybille de Selys Longchamps prekinula je šutnju koja je trajala više od 40 godina. O aferi s donedavnim belgijskim kraljem progovorila je u dokumentarcu, pokazala fotografije i dokumente koji dokazuju vezu.

'Izjavio mi je ljubav dok smo plesali. Moja kći je definitivno dijete ljubavi', tvrdi ona.

>> Abdicirao belgijski kralj Albert II., prisegnuo njegov sin Philippe

Veza je počela 1966. Ubrzo se rodila i kći. Delphine Boel sudskim putem pokušava dokazati da joj je donedavni belgijski kralj otac. Kraljev preljub bio je javna tajna.

'Ono što ovu priču čini izvanrednom je činjenica da je većina Belgijanaca znala da to nije bila jednokratna afera, znali su da je to bilo nešto više. Sada su saznali da je veza trajala 20 godina. Albert i Sibil su bili par, živjeli su zajedno 10 godina, tijekom kojih se Albert prema djetetu ponašao kao biološki otac', kaže Eric Goens, autor dokumentarnog filma.

Kralj Albert Drugi abdicirao je prije dva mjeseca. Prijestolje je prepustio sinu. Tvrdio je kako se povlači zbog starosti i zdravlja, ali se nagađalo kako je to upravo zbog skandala.

'Neobično je što ona nije progovorila 40 godina. Da nije bilo kćeri, mislim da nikada ne bi javno progovorila. Zabrinuta je zbog kraljeva i odnosa princa Alberta prema njihovu djetetu. Danas više nije pitanje hoće li je priznati ili ne, on niječe da ona postoji', kaže Goens.

Kralj koji sa suprugom Matildhom ima četvero djece, od kojih je jedno sada kralj, nikada nije nijednom riječju spomenuo svoju izvanbračnu kćer.

Sudski proces u kojem izvanbračna kći donedavnog kralja traži da ju otac prizna, početi će idući tjedan.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene