Praši i u 91-oj!

Znate li tko je najstariji heavy metalac s novim hitom?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U 91. godini postao je najstarijom živućom osobom koja je snimila hit heavy metal singl!

91-godišnji kultni filmski glumac Sir Christopher Lee zauzeo je ovoga tjedna 22. mjesto Billboardove ljestvice najprodavanijih singlova sa svojom 'božićnom' heavy metal pjesmom 'Jingle Hell' te tako postao najstarijom živućom osobom koja je snimila hit singl.

Eleanor Parker, zvjezda filma 'Moje pjesme, moji snovi' preminula u 91. godini

Radi se o heavy metal inačici božićnog klasika 'Jingle Bells', prigodno nazvanoj 'Jingle Hell', a Lee je imao 91 godinu i šest mjeseci kada ju je snimio. Tako je nadmašio bivšeg najstarijeg rekordera Tonyja Benneta, koji je imao 85 godina kada je 2011. snimio pjesmu 'Body And Soul' u duetu s Amy Winehouse, piše na internet stranicama Classic rock magazina.

'Jingle Hell' je singl s njegovog mini-albuma (EP-a) 'A Heavy Metal Christmas Too' koji je uslijedio nakon slično imenovanog singla 'A Heavy Metal Christmas' izdanog na prošlogodišnji Božić. Singl je uključio pjesme 'The Little Drummer Boy' i 'Silent Night'.

Svoj uspjeh Lee je komentirao riječima: 'Pa to su divne vijesti' te se zahvalio svima koji su u to bili uključeni, posebno fanovima. U video poruci fanovima, noseći šarenu kapu, Sir Christopher je kazao da je nova verzija singla pomalo zločesta, ali ne na neugodan način. Opisao ga je kao 'zabavan i definitivno drugačiji'.

Lee ima glazbenu povijest u mnogim žanrovima, svoj prvi metal album 'Charlemagne: By The Sword' izdao je 2010. godine, a u svibnju ove godine izašao je i njegov nasljednik 'Charlemagne: The Omens Of Death' s kojim je Lee postao najstariji heavy metal izvođač u povijesti.

Legenda horrora, Lee je glumio u više od 300 filmova, novijim generacijama najpoznatiji je kao Saruman u 'Gospodaru prstenova' i 'Hobbitu', te grof Dooku u 'Ratovima zvijezda', a stariji ga pamte i kao Drakulu te Bondovog smrtnog neprijatelja Scaramanga.(HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene