ODLAZAK BATE ŽIVOJINOVIĆA

'Bio je ugodan 'protivnik', ovo je težak udarac i gubitak'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Preminuo je legendarni Bata Živojinović. Vijest je rastužila njegove kolege, koji su se za Dnevnik.hr prisjetili suradnje i zajedništva...

Smrt legendarnog Bate Živojinovića rastužila je njegove kolege i suradnike, koji o njemu imaju samo lijepe riječi. Za Dnevnik.hr prisjetio se njihove suradnje naš veliki glumac Relja Bašić. Iako su bili, kaže, na suprotnim stranama, uvijek su se lako dogovarali i surađivali.

Pogledaj i ovo Ella Dvornik podsjetila na legendarnu izjavu Ella Dvornik snimkom s pokojnim djedom Borisom izazvala lavinu reakcija: "Je li sramota reći...?"

'Poznavali smo se, surađivali smo, radi se o najtraženijoj osobi televizijske i filmske produkcije. Bili smo na 'protivničkim' stranama, no bili smo i jako dobri poznanici, izlazili smo međusobno jedan drugom ususret sa željama i ambicijama, odlično smo surađivali', rekao je Bašić. 'Njegov iznenadni odlazak je veliki i težak udarac, osjećam prema njemu veliki respekt. Volio sam s njim surađivati. Snimili smo više od desetak filmova i serija, a on je uvijek bio kooperativan, iskren, uvijek spreman reći svoje mišljenje, bio je vrlo ugodan 'protivnik', dodao je legendarni Bašić. 'Veliki je ovo gubitak za srpsku televiziju i kinematografiju. Mislim da je jedan od najvećih srpskih glumaca, bilo je lako s njime, uvijek bih volio imati takvog 'protivnika', zaključio je Relja Bašić.

Suradnje s Živojinovićem sjeća se i Milan Štrljić. 'Više puta smo surađivali. Nisam ga dugo vidio, no pamtim ga kao vrsnog glumca, predanog filmu. Bio je osoba koja je spremna pomoći, vedre naravi. Žao mi je njega, njegove obitelji, djece... Puno smo snimali zajedno, ratne filmove najviše. Tužno, bio je jedan od stupova srpskog filma i glumišta', zaključio je Štrljić.

Pročitajte i priču o legendama koje su nas napustile posljednje vrijeme.

Iako nisu profesionalno surađivali, i Žarko Potočnjak slaže se s Bašićem u ocijeni da se radi o velikom glumcu. 'On je bio veliki profesionalac, žao mi je što je za vrijeme rata došlo do sukoba između njega i Borisa Dvornika. Znam da su mu zadnji dani bili iznimno teški', komentirao je Potočnjak.

A upravo Boris Dvornik i Bata Živojinović imaju veliku zajedničku povijest. Bili su najveće zvijezde jugoslavenske filmske industrije, oboje puni života, duha i velikog talenta. Kako drugačije, kada su se upoznali, razvili su veliko i blisko prijateljstvo. Počelo je ono 60-ih godina prošlog stoljeća, i trajalo sve dok ih rat nije rastavio. 1991. godine njihova javna polemika označila je prekid dugog prijateljstva, ali i simboličan raspad Jugoslavije. Kako su godine prolazile, Boris i Bata prestajali su jedno drugom toliko zamjerati, pa su se 2006. godine putem video linka između Splita i Beograda na Novoj TV, i javno pomirili. Živojinović je tada rekao i kako između njih posljednjih godina nije bilo mržnje između njih, a isto je potvrdio i Dvornik. Pomirenje se dogodilo dvije godine prije nego što je Dvornik preminuo.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene