Pričao i s Kate

Princ William otvoreno rekao što bi učinio da mu njegova djeca kažu da su gay i zbog čega je zabrinut

Princ William (Foto: Getty Images) Princ William (Foto: Getty Images) Getty Images 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Princ William (Foto: Getty Images) Princ William (Foto: Getty Images) Princ William (Foto: Getty Images) Princ William (Foto: Getty Images) Princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton (Foto: Getty) Kate Middleton (Foto: Getty) Kate Middleton (Foto: Profimedia) +0 Princ William i Kate Middleton (Foto: Profimedia) Galerija

Princ William izjavio je kako će podržati svoju djecu budu li homoseksualne orijentacije i time dao otvorenu podršku LGBTQ zajednici.

Britanski princ i budući kralj William otkrio je kako bi svojoj djeci pružio punu podršku i potporu kada bi saznao da je netko od njih homoseksualne orijentacije. To je prvi put da je visoki član kraljevske obitelji otvoreno i javno podržao LGBTQ zajednicu i njezine članove.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle Iznenađeni? Evo kako su i kada Meghan Markle i princ Harry saznali da je Kate Middleton bolesna: "Nekoliko izvora potvrđuje da..."

Pritom je izjavio kako je o tome razgovarao i sa svojom suprugom Kate Middleton, ali i otkrio zbog čega je zabrinut. Naime, William je priznao kako ga brine da bi jednog dana njegova djeca mogla biti izložena dodatnom progonu i pritisku javnosti.

"O tome sam počeo razmišljati tek kada sam postao roditelj, ali mislim da ne bih imao ništa protiv toga. Ipak zabrinut sam kako bi ostali reagirali i bi li vršili pritisak na njih", objasnio je 37-godišnji William.

Njegove su riječi na društvenim mrežama dočekane s odobravanjem i oduševljenjem, a većina smatra kako je poslao dobru poruku.

"Predivno je to što princ William može i hoće pomoći zaustavljanju nasilja kojem su izložena djeca LGBTQ zajednice u školama i društvu", "Odlično je što će budući kralj koristi svoj utjecaj i pokazuje savezništvo LBTQ zajednici", neki su od komentara s društvenih mreža.

Princ je o toj temi progovorio prilikom posjeta dobrotvornoj zakladi Albert Kennedy, koja pomaže LGBTQ zajednici i beskućnicima.

"Catherine i ja puno smo pričali o tome jer želimo biti sigurni da će na sve biti spremni. Mislim da je komunikacija vrlo važna kako bismo lakše shvatili jedni druge, pružili jedni drugima pomoć i potporu. Volio bih da živimo u svijetu u kojem je to svima normalno, ali posebno mojoj obitelji, odnosno zbog pozicije u kojoj se nalazimo to me malo brine. U potpunosti podržavam odluke koje će moja djeca donijeti, ali me iz roditeljske pozicije brinu granice, riječi mržnje i diskriminacija", rekao je William.

Inače, rođak kraljice Elizabete Ivar Mountbatten prije dvije je godine otvoreno progovorio o vlastitoj homoseksualnosti, a prošle se godine vjenčao sa svojim partnerom Jamesom Coyleom. Lord Ivar tako je postao prvi član kraljevske obitelji koji je imao gay vjenčanje, a da stvar bude neobičnija, dotičnog je do oltara dovela bivša supruga Penny, s kojom ima tri kćeri.

Htio sam ovo napraviti zbog Jamesa, koji još nije bio u braku. Meni brak nije toliko bitan jer sam već bio u jednom u kojem sam dobio svoje prekrasne kćeri, no Jamesu je to jako važno. On nije imao tako lijep život kao ja, no želim mu ga priuštiti", otkrio je tada za The Daily Mail Ivar.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Izabel Goulart, Kevin Trapp (Foto: Profimedia) Izabel Goulart, Kevin Trapp (Foto: Profimedia) Izabel Goulart (Foto: Profimedia) Izabel Goulart (Foto: Profimedia) +5 Izabel Goulart (Foto: Instagram) Celebrity Jedan od najatraktivnijih parova na svijetu prepustio se vrućim strastima pokraj bazena

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene