Nije im bilo spasa

Pet oskarovaca koji su i dobitnici Zlatne maline

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U Hollywoodu se sve mjeri u osvojenim nagradama, a ovi (ne)sretnici su se našli i na vrhu i na dnu te ljestvice.

Nema većeg priznanja od nominacije i osvajanja zlatnog kipića, no večer nakon dodjele Oscara, dijeli se zloglasna Zlatna malina. Jednim lošim izborom uloge ovi glumci nisu uspjeli izbjeći dobivanje Zlatne maline. Nisu ih ni hvalevrijedne kritike na račun svog umijeća, a ni duga i uspješna karijera mogle spasiti.

Pogledaj i ovo Cillian Murphy - 3 "ponosan sam" Glumac koji je osvojio Oscara ponosno je pokazao svoje sinove koji inače nisu skloni pojavljivanju u medijima

Halle Berry

Prelijepa glumica osvojila je Oscara prije četrnaest godina za glavnu žensku ulogu u filmu 'Monsters Ball', te je još uvijek jedina Afroamerikanka kojoj je to pošlo za rukom. No, lošim izborom filma 'Catwoman' u kojem glumi naslovnu ulogu, osvojila je i Zlatnu malinu. Dok je u jednoj ruci primala svoju Zlatnu malinu, u drugoj je držala upravo poznati zlatni kipić.

Brad Pitt

Ni dobar izgled nije mogao zaustaviti davanje Zlatne maline. Zaslužio ju je zajedno s Tom Cruiseom , kao 'najgora kombinacija' u filmu 'Intervju s vampirom' iz 1994. godine. Očito da se Brad od tad opametio bacivši se na posao producirajući visoko hvaljeni film '12 godina ropstva', koji je 2013. nagrađen Oscarom za najbolji film, te tako i Brad sada na svojoj polici ima i Oscara i Zlatnu malinu.

Sandra Bullock

Jedna od rijetkih koja je uspjela u istoj godini osvojiti i Oscara i Zlatnu malinu je holivudska miljenica Sandra Bullock. Oscara je pokupila za najbolju žensku ulogu u drami 'The Blind Side', a sljedeće je večeri primila Zlatnu malinu za rad na komediji 'All About Steve' s Bradley Cooperom. Bullock je došla na dodjelu s hrpom DVD primjeraka filma koje je podijelila publici te ih šaljivo zatražila da probaju čitati njezin dio bolje od nje.

Al Pacino

Osam puta nominiran za Oscara, te posljedni put je i osvojio ovu prestižnu nagradu za rad na filmu 'Miris žene', no čini se kako ni holivudski teškaš Pacino nije imun na Zlatne maline. On je svoju zaslužio za najlošiju sporednu ulogu u komediji Adama Sandlera 'Jack and Jill', gdje je glumio – samog sebe!

Marlon Brando

Jedan od najpoznatijih glumačkih velikana na svijetu u svojoj karijeri osvojio je čak dva Oscara, za uloge u kultnim filmovima 'Na dokovima New Yorka' i 'Kum'. No, niti on nije uspio izbjeći Zlatnu malinu. Koncem svoje karijere, 1996. uručena mu je Zlatna malina za najgoreg sporednog glumca u filmu 'Otok doktora Moreaua'.

Neki od ostalih 'dvostrukih' dobitnika su Ben Affleck, Kevin Costner, Nicole Kidman, Prince, Liza Minnelli, Faye Dunaway, Kevin Kline, George Lucas i Laurence Olivier.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene