Pogledajte galeriju!

Ovako je izgledala Marilyn Monroe prije slave dok je radila u vojnoj tvornici

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Marilyn je bila tipična cura iz susjedstva koja je radila u tvornici vojnog oružja, a onda su je otkrili fotografi...

Rane fotografije koje su snimljene u vojnoj bazi u Van Nuysu prikazuju legendarnu glumicu Marilyn Monroe prije nego što je stigla do Hollywooda i postala slavna.

Pogledaj i ovo Marilyn Monroe (Foto: Instagram) tužna ljubavna priča Njihov brak je potrajao samo devet mjeseci, a ono što je on radio čak 20 godina nakon njezine smrti još i danas fascinira

Fotografije je daleke 1944. godine snimio David Conover za časopis Yank, ali i Prvu jedinicu pokretnih fotografa koji su slikali po nalogu Ronalda Reagana.

>> Od neuglednih debeljuca do božica ljepote

U tvornici avionskog naoružanja je upoznao i snimio Marilyn, a upravo je Conver zaslužan za otkrivanje njezinog talenta svijetu. Točnije, kratko nakon što ju je snimio u tvornici, fotograf Bill Carrol rekao mu je kako traži curu iz susjedstva, a ne model pri čemu je Conver preporučio Marilyn.

'Bio sam siguran da moje slike predstavljaju jednu drugu ženu. Nisam imao pojma tko je Marilyn Monroe sve dok nisam 40 godina kasnije pogledao taj primjerak časopisa Time u kojem su bile njezine fotke', izjavio je Bill Carrol.

Zanimljivo je napomenuti i kako je Marilyn u trenutku fotografiranja radila na sastavljanju dijelova za prvu bespilotnu letjelicu na svijetu - OQ-2.

Podsjetimo, pravim imenom Norma Jeane Mortenson, Marilyn Monroe bila je najpoznatija ženska pop ikona 20. stoljeća. Zbog majke koja je imala psihičkih poteškoća, Marilyn se često selila kod udomitelja, a sa 11 godina udomila ju je majčina prijateljica Grace McKee Goddard te je napustila samo 5 godina kasnije kada se sa suprugom odselila iz Los Angelesa. Kako bi izbjegla povratak u sirotište, Marilyn se samo nekoliko tjedana nakon 16. rođendana udala za dečka iz susjedstva, Jamesa Doughertyja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene