Zlato tamnog sjaja

PROKLETSTVO OSCARA - zlatni kipić uništio im je karijeru

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon što smo doznali tko su ovogodišnji nominirani za prestižnu filmsku nagradu, vrijeme je da se prisjetimo i one druge, manje lijepe strane Oscara.

Doznali smo tko su ovogodišnji nominirani za prestižnu filmsku nagradu Oscar. Sigurno je da među njima sada vlada uzbuđenost, ali i velika napetost, jer radi se o izuzetno važnoj nagradi koja ih doslovno u nekoliko minuta može lansirati među vrhunske glumce, s vrhunskim honorarima. Isto tako, kroz povijest se pokazalo kako se na neke, od do tada uspješnih glumaca, spusti 'Prokletsvo Oscara'.

Pogledaj i ovo showbuzz Twitter gori MEDVJEĐI PLJESAK Leonardu DiCapriju pljeskao i medo iz 'Povratnika'

Toliko željeni zlantni kipić nekima nije donio ništa dobro. Čak što više, njihove su karijere krenula vrtoglavom brzinom prema dolje. Donosimo vam samo neke od onih koje je 'Prokletstvo Oscara' gotovo uništilo.

Lijepa glumica Halle Berry imala je svijet na dlanu nakon što je 2001. osvojila Oscar za ulogu u filmu 'Monster's Ball'. Bila je prva Afro-Amerikanka u povijesti koja je osvojila ovu nagradu. Našla se u prilici da može birati kako uloge, tako i honorare, ali, nešto je pošlo po zlu i njezin je izbor uloga bio sve samo ne dobar. Samo tri godine nakon osvojenog Oscara, dobila je 'Zlatnu malinu' i proglašena je najgorom glumicom 2004.

Kada se pojavila, Mira Sorvino bila je pravo otkriće. Lijepa, talentirana glumica ispred sebe imala je sjajnu karijeru koja nije mogla bolje početi. 1995. pojavila se u filmu 'Mighty Aphrodite'  Woodyja Alena i odmah osvojila Oscar za vrhunsku izvedbu. Na žalost, ni nju nije zaobišlo prokletstvo. Pristajala je na uloge koje su bile daleko ispod njezinih glumačkih sposobnosti i nikada se više nije vratila na 'A' listu filmskih zvijezda.

Glumac koji je u vrlo kratkom razdoblju doživio vrhunac i krah svoje karijere gotovo da je pao u zaborav. Roberto Benigni osvojio je kritiku i publiku ulogom u filmu 'Life Is Beautiful' koji mu je donio i Oscara 1997. Nakon tog nevjerojatnog uspjeha, Roberto nije uspio održati karijeru, napravio je nekoliko pogrešnih izbora i kritičari su ga doslovno uništili. Tako je i on na svojoj koži osjetio prokletstvo.

Adrien Brody bio je najmlađi muškarac koji je osvojio Oscara. Kritika i publika bili su oduševljeni njegovom ulogom u filmu 'The Pianist' i nikoga nije iznenadilo kada je 2003. osvojio zlatni kipić. Ostao je zapamćen i trenutak kada mu je Halle Barry predala nagradu, a on ju je sočno poljubio u usta. Kao i mnogima prije njega, bio je to početak kraja karijere. Više se nikada nije pojavio ni u jednom filmu vrijednom spomena.

Olympia Dukakis glumica koja je 20 godina tražila svoje mjesto u filmskom svijetu. Uredno se pojavljivala u filmovima koje su kritičari označavali kao nevažne i loše. Ali Olympia nije odustajala. Vjerovala je u sebe i u to da će prije ili kasnije naići uloga kao stvorena za nju. To se i dogodilo 1987. kada je dobila ulogu u filmu 'Moonstruck'. Bila je toliko dobra da je jednostavno dominirala svakom scenom u kojoj se pojavila. Već pogađate, ni nju 'Prokletstvo Oscara' nije zaobišlo. Postalo je jasno kako će Olympia zauvijek ostati tek sporedna glumica.

'Prokletstvo Oscara' s Leonardom DiCapriom dobilo je novu dimenziju. Svaki put kada bi osvojio 'Zlatni globus' koji je inače najbolji pokazatelj toga tko će osvojiti Oscara, Leu bi nagrada izmakla iz ruku. Imao je uistinu sjajnih uloga, ali Oscar nikako nije htio na njegovu policu s nagradama. Ove godine kada je primio 'Zlatni globus' većina tu vijest primila s užasavanjem, ali nada ipak postoji. Nominaciju je osvojio, a sada mu još samo kipić nedostaje uz nadu da će ga prokletstvo zaobići.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene