Zanimljivosti

Znate li koliko vremena dobitnici Oscara provedu plačući?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U ponoć i 48 minuta počinju 88-mi Oscari po redu. Noć ispunjena zvijezdama, glamurom i sjajem. Dobra zabava je osigurana.

I dok s nestrpljenjem očekujemo najveći događaj u filmskom svijetu, 88. Oscare, pronašli smo nekoliko zanimljivosti bez kojih možemo živjeti, ali su svakako zabavne. I da, časna riječ, u ovom teksu neće biti Leonarda DiCapria!

Pogledaj i ovo showbuzz Potpuno zasluženo KONAČNO Leonardo DiCaprio osvojio prestižnu nagradu Oscar!

 

Patty Duke osvojila je Oscara za film 'Voda' 1963. i to ne bi bilo baš ništa čudno da ona nije jedina glumica koja je osvojila ovu prestižnu nagradu, a da je u filmu izgovorila samo jednu jedinu riječ!

1992. Geena Davis i Susan Sarandon bile su nominirane za najbolju glumicu. Glumile su u istom filmu 'Thelma i Luise', na žalost ni jedna ni druga nisu osvojile Oscara.

Za vrijeme Drugog svjetskog rata metal je bio potreban za izradu streljiva. U tom periodu dobitnici Oscara dobili su drvene kipiće.

1953. prvi puta u povijesti dodjela filmskih nagrada prenošena je uživo na televiziji.

1947. dobitnica Oscara Olivia de Havilland izrekla je rekordnih 27 zahvala, jasno, sve je te ljude imenovala!

Najveći broj nominacija ima Meryl Streep pa se u Hollywoodu često šale kako bi Oscare trebalo preimenovati. Ima ih 19.

Dobiti Oscara svakako je vrlo emotivno iskustvo pa tako često vidimo zvijezde koje ne mogu zadržati suze. Vjerovali ili ne, ali postoje ljudi koji čak i o tome vode statistiku.

Glumice kada primaju nagradu u prosjeku plaču 47 sekundi, a glumci tek 0.35 sekundi! Govori zahvale obično traju tri puta duže od predviđenih 45 sekundi što je i logično s obzirmo na to da glumicama treba onih 47 sekundi da se isplaču.

U noći Oscara budite uz Dnevnik.hr. Showbuzz redakcija pratit će crveni tepih, ali i samu dodjelu. Donosimo vam najzanimljivije trenutke s najveće filmske i modne manifestacije.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene