Nije lako

Zvijezda Kumova o izazovima glumačkog posla: "Svim silama se trudim zadržati svoju privatnost za sebe"

Olga Pakalović Olga Pakalović Neja Markičević/Cropix 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Olga Pakalović - 1 Olga Pakalović - 2 Olga Pakalović - 3 Olga Pakalović - 4 Olga Pakalović - 5 Olga Pakalović Olga Pakalović Olga Pakalović Olga Pakalović Olga Pakalović +3 Olga Pakalović Galerija

S Olgom Pakalović razgovarali smo o seriji "Kumovi" i ulozi Vesne Gotovac, a dotakli smo se njezina privatnog života, koji uspješno skriva.

Glumica Olga Pakalović (44) jedna je od zvijezda serije "Kumovi" koja ni s novim nastavcima ne prestaje oduševljavati vjernu publiku.

U seriji je utjelovila Vesnu Gotovac, Aljošinu suprugu te Larinu i Jankovu majku, a kolege iz serije dosad su joj već postali poput prave obitelji.

"Kumovi su postali dio moje svakodnevnice i posao kojem se jako veselim ponajviše zbog marljive ekipe i mojih Gotovaca, zbog druženja i treninga u poslu", rekla nam je Olga, koja je zadovoljna i atmosferom koja vlada na setu.

"Atmosfera je odlična. Uhodana, domaća, utješna i zabavna", kaže i dodaje da atmosferu podižu i anegdote koje su svakodnevnica na setu.

U prijašnjim sezonama Vesna se lomila povratka u Zagreb i ostanka u Zaglavama s obitelji, što je na kraju presudilo, a sada i kreće u nove poslovne pothvate. Jesu li joj Zaglave ipak prirasle srcu?

"Mislim da bi na kraju da svi odsele u Zagreb, Vesna jako odugovlačila sa odlaskom iz Zaglava. Mislim i da od same sebe skriva koliko su joj se Zaglave uvukle pod kožu, ali s obzirom da je u filmu u kojem je navikla biti cijeli život i jedino za njega i zna, njezin stil je opirati se, žaliti i misliti da je zaslužila više. U svemu tome je i duhovita i dramatična i poduzetna i lijena i gruba i nježna. Obožavam ju. Prihvatiš ju sa svim manama", priča Olga.

"Dugo nisam imala komičniji materijal ispred sebe. Nema tu puno filozofije, nema dubina. Slijedim Vesnu u svim njezinim prevrtljivostima", dodaje.

Olga je gledateljima otkrila i kako se Vesna snalazi u poduzetničkim vodama.

"Vesna ima dobre ideje, poduzetna je, ima duha, ali je totalno nerealna. Nikad u poslovnom smislu nije prošla proces od ideje do realizacije, kod nje je sve' lako ćemo' , što ne zna ili ne može drugi će napraviti, a ona će vrlo ozbiljno morati čuvati lak na svojim noktima. Lako mijenja interesne zone. U jednom trenutku je to izgradnja pogona za reciklažu, u jednom eko proizvodnja, ali bojim se da sve ostaje na entuzijazmu. Ipak kad padne, otrese se i ide dalje", ispričala je.

U svojoj glumačkoj karijeri Olga je dosegla raznolike žanrove i uloge, pa nas je zanimalo postoje li specifične vrste likova koje još nije istražila, a koje bi željela tumačiti u budućnosti.

"Pa mislim da ne postoji ništa konkretno što bih htjela odigrati. Na kraju svakog projekta budem zahvalna jer imam osjećaj kao da sa svakim likom kojeg odigram nadogradim ili taknem neki djelić sebe kojeg možda još nisam. Sve ovisi o meni, s kolikim žarom uđem u projekt i koliko sam u mogućnosti dati se i izložiti u određenim periodima života", kaže glumica koju kritičari često hvale zbog sposobnosti da donese autentičnost i realnost svojim likovima.

"Pa ja osobno njegujem i cijenim autentičnost kao Olga. Trudim se u svakom liku naći nešto životno, ranjivo... mislim da to daje autentičnost kako likovima tako i ljudima generalno", objašnjava.

Olga vješto balansira poslovne obaveze i privatni život, koji i uspješno čuva za sebe.

"Svim silama se trudim zadržati svoju privatnost za sebe. Rekla bih da naši hrvatski mediji nisu toliko agresivni kao što su možda negdje vani pa mi to relativno i uspijeva. Što se tiče balansiranja između privatnog života i karijere to je već malo teže. Smatram da je ovaj posao dosta intenzivan i iziskuje jednu vrstu žrtve koja uključuje i privatan život, stoga se trudim naći balans da sve bude u svojim okvirima i da nijedna strana previše ne pati radi druge. Bitno je u zadanom trenutku odrediti prioritete, što nije uvijek lako", priznaje.

Uz posao i privatne obaveze trenutno, kaže, nema vremena za sve što bi htjela.

"Uz ovakav tempo sve je stavljeno na čekanje. Ideje su jedno, mogućnosti drugo. Hobiji će morati pričekati neki lakši životni tempo, zasad mi je primaran odmor, neki unutarnji mir i odmor koji trenutno često zna pasti u drugi plan", govori glumica.

Ipak, ovo ljeto se unatoč snimanju "Kumova" uspjela i malo odmoriti.

"Jesam! Malo se čistilo, malo putovalo i uspjela sam napraviti odmak od radne rutine i napuniti baterije za finale koje predstoji. Čitala sam knjige odmarajući se između Egipta, Dugog otoka i Paga. Okružena baš s onima s kojima sam to iskustvo željela i podijeliti", pohvalila se.

Na kraju je imala i poruku za vjerne gledatelje "Kumova".

"Ponosna sam na to što sam sa svojim kolegama, unutar te velike i dinamične skupine, uspjela stvoriti okruženje gdje se svi međusobno poštujemo i razumijemo obzirom na individualna raspoloženja i energiju koju svatko tog dana donese na set. Nadam se da smo tu obiteljsku i ljudsku atmosferu koju smo stvorili iza kamere uspjeli prenijeti i na vaše ekrane zato vas pozivam da nas gledate, veselite se i volite s nama", poručila je Olga.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene