Posljednje zbogom

Kolege i prijatelji dirljivim riječima i uspomenama ispratili su Veru Zimu na posljednji počinak

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na zagrebačkom groblju Mirogoj održan je posljednji ispraćaj glumice Vere Zime.

Uz propisane epidemiološke mjere pedesetak najbližih prijatelja i kolega je uz članove obitelji ispratilo doajenku hrvatskog glumišta Veru Zimu na posljednji počinak u Krematorija zagrebačkog groblja Mirogoj.

Pogledaj i ovo showbuzz ''Adio, neponovljiva!'' Preminula omiljena hrvatska glumica: Vera Zima napustila nas je u 68. godini

Emotivnim govorom od Vere se u ime svih oprostila njezina glumačka kolegica i prijateljica Perica Martinović.

"Draga Vera, zbor anđela neka te uspava", riječi su kojima se oprostila od nje nakon što se prisjetila uspomena iz studentskih dana, zajedničkog života i proslava rođendana.

Glumica je ispraćena i uz stihove pjesme Franka Sintare "My Way" i pjesma Tina Ujevića "Odlazak" koju je uglazbio pokojni Arsen Dedić.

Vera Zima preminula je nakon duge i teške bolesti u 68. godini života u Zagrebu.

Vera Zima rodom je iz Metkovića. Akademiju dramskih umjetnosti upisala je s 18 godina u Zagrebu i tada je bila jedna od samo četvero kandidata koji su primljeni na Akademiju, a prijavilo ih se 140.

Na Akademiji je diplomirala 1976. godine. Godinu dana kasnije zapažena je u filmu "Mećava" redatelja Antuna Vrdoljaka u kojoj je glumila s Ivom Gregurevićem, Vinkom Kraljevićem, Slobodanom Perovićem i Fabijanom Šovagovićem.

Među brojnim ulogama i likovima koje je utjelovila, Zima će ostati upamćena i kao Ruža Kosmički iz omiljene serije ''Odmori se, zaslužio si''.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene