Uvjetna sloboda

O.J. Simpson slobodan je čovjek: Od optužbi za dvostruko ubojstvo do oružane pljačke...

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bivša zvijezda NFL-a, kontroverzni O.J. Simpson pušten je na slobodu nakon devet godina provedenih u zatvoru.

KontroverzniO.J. Simpson slobodan je čovjek. Nakon provedenih devet godina iza rešetaka zbog oružane pljačke u Las Vegasu, bivšu zvijezdu NFL-a ispratili su u nedjelju iz zatvora. 70-godišnji Simpson kaznu je odslužio u zatvoru u Nevadi. Da podsjetimo, uvjetno puštanje na slobodu određeno mu je na saslušanju u sprnju, dok je najraniji datum puštanja bio upravo ovaj - 01. listopad.

Pogledaj i ovo showbuzz Hoće li opet nastati skandal? Progovorila o ubojstvu koje je šokiralo Ameriku: "Rekao je da će me ubiti i izvući se"

Simpson je 2007. godine poveo bandu naoružanih muškaraca koji su u hotelu i casinu ukrali vrijednu sportsku memorabiliju. Budući da je među njom bilo i njegovih osobnih stvari, Simspon se branio da pripada njemu. "Htio sam svoje vlasništvo, nisam htio krasti od nekog", rekao je na sudu u srpnju Simpson. Dodao je i kako nikad nije živio životom kriminalca. Njegov odvjetnik Malcolm LaVergne rekao je za ABC News kako Simpson sada samo želi otići na Floridu gdje može biti uz svoju obitelj i zagrliti ih izvan zatvora. "Želi jesti morsku hranu, pojesti odrezak. Želi uživati u svim sitnim stvarima u kojima nije uživao proteklih devet godina", rekao je odvjetnik LaVergne.

Čini se da je listopad sretan mjesec za Simpsona. Naime, 03. listopada 1995. godine sud ga je oslobodio optužbi za dvostruko ubojstvo - ono njegove supruge Nicole Brown Simpson i njenog prijatelja Rona Goldmana. Iako je 1997. na građanskoj parnici utvrđeno da je kriv za zločine (obitelj Goldman tražila je odštetu), on oduvijek inzistira da nije kriv za ubojstva koja su svojedobno potresla Ameriku. Dobio je tada slobodu, no mnogi su ga i dalje krivili za ubojstva pa su uhićenje iz 2007. te njegov odlazak u zatvor mnogi Amerikanci doživjeli kao pozitivnu stvar, svojevrsnu karmičku pravdu koja ga je ipak stigla.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene