bez milosti

Ubio je više od 160 ljudi, a mnogi se i dalje plaše njegovog povratka

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jason Voorhees najpoznatiji među poznatim serijskim ubojicama. Nije birao ni žrtve ni način na koji im je oduzimao život.

Jason Voorhees rođen je 13. lipnja 1946. s raznim tjelesnim deformacijama i mentalnim poremećajima. Njegova majka Pamela Voorhees držala ga je podalje od javnosti i nije mu dozvolila da pohađa školu. Lekcije mu je davala kod kuće.

Pogledaj i ovo showbuzz Petak 13. Ovakvo Valentinovo sigurno nikada niste imali! Totalno freaky

 

U ljeto 1957. Pamela nije mogla pronaći osobu koja bi pazila na Jasona dok ona radi pa ga je povela sa sobom u kamp Crystal Lake gdje je radila kao kuharica. Djeca koja su se nalazila u kampu maltretirala su Jasona i izrugivala mu se zbog njegovog izgleda. Dječak je pokušao pobjeći svojim mučiteljima i pobjegao je. Ipak, grupa djece sustigla ga je i bacila u jezero gdje se utopio.

Postoje razne teorije o tome kako se Jason vratio iz mrtvih

Osobe koje su trebale paziti na Jasona i ostalu djecu u kampu zabavljale su se u šumi dok se nemili događaj odvijao na obali jezera. Jasonovo tijelo nikada nije pronađeno, a kamp je zatvoreno, ali i ponovno otvoren sljedećeg ljeta. Shrvana bolom zbog gubitka sina, Pamela je ubila dvoje mladih koje je krivila za Jasonovu smrt. Nakon toga bilo je nekoliko pokušaja otvaranja kampa kojeg su tad već svi zvali 'Krvavi kamp'. Nakon nekoliko godina kamp je ponovno otvoren, a Pamela je krenula u osvetnički pohod.

Kakve veze imaju 'Zvjezdane staze' i 'Noć vještica'? Odgovor će vas iznenaditi

U međuvremenu Jason je nekim čudom oživio. Postoje navodi kako je Pamela koristila crnu magiju kako bi svog sina vratila iz mrtvih. Pamela je s mačetom masakrirala sve u kampu osim djevojke Alice Hardy koja joj je na kraju istom tom mačetom odrezala glavu. Jason je navodno vidio ubojstvo svoje majke i tog trena kreće u svoj ubilački pohod u kojem ga nitko neće zaustaviti. To je okosnica legendarnog horora 'Friday The 13th'.

 

Tijekom godina u franšizi od 12 filmova, Jason je koristio najrazličitije načine kako bi oduzeo život svakom na kog je naišao. Nije birao metode kao ni oružje iako nikada nije koristio vatreno oružje. Prema nekim procjenama u 12 filmova Jason je ubio više od 160 ljudi. Iako kada se zbroje romani i stripovi, ta brojka penje se na preko 300 žrtava.

BIO JE PETAK 13. - ispred njega zloslutni znak 'Ommen 66,6 km'

Franšiza 'Petak 13.' jedna je od najpopularnijih u kategoriji 'slasher horrora' i neizbježan je dio partyja tijekom noći vještica. Jason je tijekom godina odlazio u pakao, borio se protiv Freddya Kruegera (Strava u ulici brijestova) pa čak je otišao i u svemir. Ipak čini se kako je Jason besmrtan i samo je pitanje dana kada će se vratiti.

 

Ono po čemu je najprepoznatljiviji svakako je hokejaška maska koja mu daje još jeziviji izgled.
Zanimljivo je i to kako na početku lik Jasona nije bio zamišljen kao ubojica, bio je tek nevina žrtva, a sa hokejaškom maskom pojavljuje se tek u trećem nastavku.

Glumac Kane Hodder glumio je lik Jasona najviše puta. Prema nekim statistikama, na listi najmasovnijih ubojica, Jasona u stopu prati Michael Myers iz franšize 'Noć vještica' sa 111 žrtava.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene