Ne voli o tome pričati

Izbornika Tucka prije 17 godina zadesila je teška obiteljska tragedija, nakon koje je prestao igrati vaterpolo

Ivica i Marijana Tucak Ivica i Marijana Tucak Ivo Čagalj/Pixsell 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Ivica i Marijana Tucak Ivica Tucak - 7 Ivica Tucak - 5 Ivica Tucak - 11 Ivica Tucak - 2 Ivica Tucak - 3 Ivica Tucak - 6 Ivica Tucak - 8 Ivica Tucak - 9 Ivica Tucak - 10 +2 Ivica Tucak - 13 Galerija

Ivica Tucak odveo je hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju do još jedne velike pobjede, a karijeru trenera započeo je nakon strašne obiteljske tragedije.

Hrvatski vaterpolisti osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u vaterpolu koje se održavalo u Splitu.

U napetom finalu u Spaladium Areni pobijedili su reprezentaciju Mađarske rezultatom 10:9, a najponosniji na svoje Barakude bio je izbornik Ivica Tucak.

"Ovo je moj najveći uspjeh u životu", komentirao je pobjedu u suzama.

Tucak je trener hrvatske vaterpolske reprezentacije od 2012. godine, a od tada je s našim vaterpolistima ostvario brojne uspjehe.

Rođeni Šibenčanin nekad je i sam bio vaterpolist, a igračku karijeru započeo je devedesetih u klubu Solaris te je 2003. prešao u zagrebački klub Medveščak, u kojem je igrao dvije sezone.

Trenersku karijeru započeo je u ljeto 2005. godine, nakon što ga je zadesila strašna obiteljska tragedija.

Iako se o njegovu privatnom životu ne zna puno, poznato je da je Ivica sa suprugom Marijanom imao kćer Tenu, koja je 2005. godine u dobi od tri i pol godine preminula nakon što je na terasi jednog šibenskog kafića na nju pao nelegalno postavljen automat s igračkama. Djevojčica je zadobila teške ozljede glave i preminula je nekoliko dana kasnije.

O najgoroj noćnoj mori svakog roditelja Tucak je progovorio jednom prilikom.

"To je isključivo moja priča, ne volim o tome govoriti. To je samo moja tragedija i tragedija moje supruge, naša zajednička. Zašto se to moralo dogoditi i zašto na tako bizaran način, na to nema odgovora. Bilo je to jedno najljepše i najdivnije, najpametnije dijete na svijetu. Samo oni koji su takvo što proživjeli znaju o čemu pričam", kazao je 2017. godine za Jutarnji list.

Ono o čemu također ne voli govoriti je Domovinski rat, u kojem je hrabro kao branitelj dragovoljac sudjelovao u obrani svojeg Šibenika.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle - 1 Meghan Markle - 6 Meghan Markle - 14 Meghan Markle - 19 +25 Meghan Markle - 18 Celebrity Pogledajte kako je Meghan Markle dočekana pred palačom, izrazi lica okupljenih sve govore!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton - 6 Kate Middleton - 5 Kate Middleton - 2 Kate Middleton - 1 +25 Kate Middleton - 3 Celebrity Titula nije jedino što je Kate Middleton promijenila, evo kojim je još novim detaljem iznenadila fanove kraljevske obitelji!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene