Uživala je radeći

Nakon što je prošla kroz teško razdoblje, domaća glumica predstavlja novi projekt, pogledajte isječak

Ivana Roščić - 2 Ivana Roščić - 2 PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Roščić - 2 +0 Ivana Roščić - 1 Galerija

Ivana Roščić otkrila je detalje o filmu "Mare" koji nakon premijere na tri festivala, dolazi 14. listopada u kina diljem Hrvatske.

Film "Mare" je doživio premijeru na tri cijenjena filmska festivala, onom u Sarajevu, u Puli i Berlinaleu, a jednu od uloga u njemu je odigrala domaća glumica Ivana Roščić. 

Pogledaj i ovo Ivana Roščić ''imala sam sreću'' Iza naše glumice brojna su postignuća, ali i strašan životni trenutak: ''Hitno sam operirana, oporavak iziskuje svoje''

"Uspjeh filma, naravno, doživljavam kao i svoj osobni uspjeh. Biti dio projekta koji osvaja priznanja, nagrade i sjajne kritike može mi samo dati dobar osjećaj", istaknula je Ivana. Naime, treći dugometražni film hrvatsko-švicarske redateljice Andree Štake je u Sarajevu ovjenčan s dva priznanja: nagradom CICAE - Međunarodne konfederacije umjetničkih kina te Srcem Sarajeva Mariji Škaričić za ulogu Mare. 

Roščić je priznala da je unatoč tome što je bila dio filma, zaboravila neke detalje. "Tako sam se iskreno nasmijala na neke scene kada sam prvi puta gledala film. Uživala sam gledati Mariju kao 'Mare' jer nosi svaki kadar filma, unijela sam se u Marinu muku i ljubavnu aferu, a film mi je ostavio osjećaj svakodnevice koju živimo, za koju se neki izbore da je žive kako uistinu žele, a neki i ne", objasnila je glumica tematiku. 

Ivana je utjelovila Šimu, Marinu najbolju prijateljicu koja radi u supermarketu i želi pobjeći iz male sredine. "Ostaje na gledateljima da sami zaključe što se dogodilo sa Šimom. Ja volim vjerovati da je Šima pobjegla. Prilagodila sam svoj govor, pričam neki hibrid dubrovačkog, vlaškog, neretvanskog", istaknula je. 

Roščić je članica glumačkog ansambla zagrebačkog kazališta Gavella koje nažalost zbog potresa još nije u funkciji. "No vrlo optimistično vjerujemo da smo na sceni 1.1.2021. Čekamo, kao i svi, obnovu. Srećom 'Gavella' i dalje radi, igra predstave u koprodukciji s osječkim HNK, zatim slijedi i koprodukcija sa splitskim HNK, te još neki projekti koji bi se izvodili u različitim dijelovima grada Zagreba. U studenome će se igrati i nekoliko predstava u kazalištu 'Komedija'", ispričala je glumica. 

Naglasila je kako se i uprava kazališta i glumci trude da se radi u novonastalim uvjetima. "Naravno da svi čim prije želimo natrag u svoj drugi dom", rekla je. 

Ivana priznaje da joj je doba karantene teško palo i da nije imala koncentracije za apsolutno ništa. "Najveći izazov mi je bio stati ponovno na noge, nakon što sam zbog složene operacije koljena bila dva mjeseca na štakama, a pritom zbog karantene nisam mogla na fizikalnu terapiju", prisjetila se glumica. 

No tu je bila i jedna pozitivna stvar, njezina obitelj, muž Marko Balić te kći Margita i sin Tomo s kojima je provodila puno vremena skupa. " Djeca su napokon imala mamu i tatu 24 sata zajedno, uživali smo u provedenom zajedničkom vremenu, iako su se nakon nekog vremena baš jako zaželjeli vrtića, parkova i svoje rutine", ispričala je. 

Otkrila je i kako trenutno izgleda njezina svakodnevica. "Trudim se iskoristiti dan i da mi bude lijepo. Bavim se nekim svojim stvarima, čitam, gledam filmove, provodim vrijeme s djecom, šetamo, idemo po muzejima, odem u kazalište, kino, idem na pilates, Dolac...a nekad kad mogu, samo ležim", rekla je Ivana. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene