Izazov i lekcija

Skinula je čak deset kilograma i ošišala kosu do tjemena za novu ulogu, ali za nju je to imalo posebno značenje!

Alisa Radaković - 2 Alisa Radaković - 2 Aleksandar Letić/PR 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Alisa Radaković - 2 Alisa Radaković - 3 Alisa Radaković - 4 Alisa Radaković - 1 Alisa Radaković i Ognjen Mičović Dragan Bjelogrlić, Alisa Radaković, Radivoje Bukvić, Jovan Jovanović Dragan Bjelogrlić, Alisa Radaković, Radivoje Bukvić, Jovan Jovanović Alisa Radaković Alisa Radaković Alisa Radaković +19 Dragan Bjelogrlić i ekipa filma Galerija

Alisu Radaković imamo priliku gledati u filmu "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića koji neki uspoređuju i s holivudskim hitom "Oppenheimer".

Alisa Radaković u filmu Dragana Bjelogrlića "Čuvari formule" glumi ozračenu znanstvenicu Rose, a o čemu nam je i sama otkrila nekoliko detalja.

Tema "Vinče" u posljednje je vrijeme ponovno postala aktualna i to zahvaljujući upravo "Čuvarima formule", a Alisa nam je ispričala koliko je ona s njom bila upoznata prije snimanja i kako se pripremila za uloge Rose.

"Imala sam dovoljno vremena da se dobro upoznam s temom ‘’Vinče’’ prije samog početka snimanja filma, a pripreme za ulogu ozračene znanstvenice Rose su bile slojevite! Ne znam odakle da počnem s pričanjem!", priznala nam je Alisa.

Za svoju ulogu ste morala je proći i kroz transformaciju, obrijati glavu i skinuti nekoliko kilograma? Je li joj to teško palo kao ženi?

"Izgubiti deset kilograma u situaciji kada nisam imala višak kilograma je bio izazov i lekcija da s tijelom treba biti veoma pažljiv. Šišanje kose do tjemena je za mene osobno bio znak solidarnosti, podrške i ljubavi svima koji nisu imali izbor hoće li ostati bez kose, kao što nije imala ni Rosa", otkrila je glumica.

Tijekom snimanje je surađivala s legendarnim redetaljem i glumcem Draganom Bjelogrlićem, a evo i što je najvažnije naučila od njega kao iskusnijeg i starijeg kolege.

"Surađivati s Draganom Bjelogrlićem na ovako zahtjevnom i složenom filmu je za mene bila veoma važna, značajna potvrda da sam na pravom putu. Dragan ima mnogo, mnogo iskustva u filmskoj i televizijskoj industriji i predstavnik je mnogih najuspješnijih filmova i serija s naših prostora, a najvažnije što sam naučila od njega je da ne preuzimam tuđi teret na svoja leđa", pohvalila se Alisa.

A kakva je bila atmosfera na snimanju i s kim se od kolega najviše povezala?

"Atmosfera na snimanju je bila ugodna, radna. Početak svakog radnog dana mi je započinjao kod kolege šminkera-maskera Gorana Ignjatovskog. Goran je radio veoma posvećeno i detaljno, oslikavao je izvana kako je Rosa iznutra. Bio je moja oaza mira i sigurnosti. Joca, Ogi i ja smo mnogo toga prošli zajedno i mnogo se volimo. Marko Nećak, asistent produkcije-raner, mi je bio divan prijatelj kada sam željela da na setu odmorim od težine snimanja i naravno, s redateljem Draganom koji nas je vodio, prisjetila se Alisa i dodala kako joj je snimanje nekih scena i situacija bilo potresno. 

Filmski časopis Variety je "Čuvare formule" usporedio s holivudskim "Oppenheimerom" Christophera Nolana i pišu da nije ništa manje zadivljujuć od njega. 

"Mene zanima što ekipa filma ‘Oppenheimer’ misli o tome ako su pogledali film ‘Čuvari formule’. Ako nisu, imat će prilike na filmskom festivalu u Palm Springsu", najavila je Alisa.

Na premijeri filma u Beogradu privukla je veliku pažnju pomno biranim outfitom za koji je dobila brojne komplimente i pohvale. Laskaju li joj takvi komentari?

"Za outfit je odgovorna Tijana Popović, vlasnica agencije ‘Fidelis actors’ i njoj prosljeđujem sve komplimente i pohvale. Tijana mi je kao moj agent i menadžer velikodušno osigurala predivnu odjeću za premijere", otkrila je Alisa.

I za kraj, što bi poručila gledateljima filma i obožavateljima u Hrvatskoj?

"Gledateljima filma i obožavateljima u Hrvatskoj se zahvaljujem na predivnom i toplom prijemu filma ‘Čuvari formule’. Veoma mi je drago i što je na proslavi filmskog festivala u Zagrebu, nakon emitiranja našeg filma, bila toliko ugodna atmosfera da smo plesali do kasno u noć. Tu večer je glazbu sjajno puštao DJ Felver, a pjesma koju ja i dalje volim čuti je ‘Za milion godina’, grupe YU Rock Misija", priznala nam je Alisa.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene