ima i vrijedan savjet

Dobri duh MasterChefa uz sve nedaće s kojima se suočio ostao je veliki pozitivac: "Kada ti je teško u životu, uvijek kaži da si dobro!"

Ivica Višić - 15 Ivica Višić - 15 Nova TV 1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Ivica Višić - 1 Ivica Višić - 2 Ivica Višić - 3 Ivica Višić - 4 Ivica Višić - 5 Ivica Višić - 6 Ivica Višić - 7 Ivica Višić - 8 Ivica Višić - 9 Ivica Višić - 10 +9 Ivica Višić - 11 Galerija

Ivica Višić podijelio je svoje dojmove iz MasterChefa nakon odlaska iz showa, a otkrio nam je i koja je tajna njegovog vječitog optimizma.

Ivica Višić, 51-umirovljenik i bivši branitelj iz Splita, po mnogima je bio jedan od najsimpatičnijih kandidata nove sezone MasterChefa, no to nije bilo dovoljno za pobjedu u showu.

Pogledaj i ovo Maja Šabić, MasterChef - 33 ''Vidi se svjetlo na kraju tunela!'' Nadmašila je svoja očekivanja, a sada najavljuje pravu borbu: "Konkurencija je jaka, moram priznati. Lora i Matea izvrsne su kuharice!''

Nakon što je napustio MasterChef kuhinju, Ivica je za DNEVNIK.HR podijelio svoja iskustva iz showa, a svjestan je i što mu je presudilo.

"Smatram da je za to krivo slatko, jer da ga znam raditi onako kako ga volim jesti, bio bih slastičar", iskren je Ivica.

No bez obzira na ishod, MasterChef će mu ostati u najljepšem sjećanju.

"Ovo je jedno veliko životno iskustvo i sigurno da ga nisam iskusio, bio bi veliki životni propust, a život je jedan. Teško mi je pao dan kada sam morao napustiti MasterChef kuhinju te sve one koji su s nama kandidatima uključeni u ovaj projekt, a iskreno upoznao sam puno divnih ljudi. Lijepe uspomene su mi bile svaki onaj trenutak kada bih ulazio u MasterChef kuhinju", ističe.

Jednu bi stvar ipak promijenio da može.

"Jedna stvar što bih promijenio, više bih se educirao oko slatkoga", priznaje.

Odličnu edukaciju dobio je i u showu.

"U samom showu sam naučio iznimno puno, od samih tehnika do same realizacije namirnice koja se priprema. Apsolutno sam napredovao u kulinarskom smislu", kaže.

Evo i na koje je jelo najponosniji, a koje bi volio zaboraviti:

"Najponosniji sam na pureći medaljon s bijelom purom. Najviše mi je žao za punjenu lignju, jer mi je ostalo pijeska u njoj, mada je okusom bila odlična."

U showu je stekao i nove prijatelje, no priznaje da ga mu se neki potezi jednog kandidata nisu svidjeli.

"Apsolutno sam se zbližio s drugim kandidatima i sa svima sam bio dobar, jedino pokoji potez Nikole nije bio pošten, mada ne zamjeram mu ništa", ističe Ivica.

Ne krije ni koga bi volio vidjeti kao pobjednika.

"Favorite za pobjedu imam i to su Anita, Leo i naravno moj cimer Tihomir", kaže.

Zanimalo nas je i kakav su dojam na njega ostavili članovi žirija, chefovi Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović.

"Članovi žirija su kao prvo po mom mišljenju odlični ljudi, a onda i chefovi i žiri. Najdraži mi je moj chef Damir. Kada se loše napravi udaraju sva trojica s pravom", govori Ivica.

O anegdotama iza kamera nije htio puno pričati, no otkrio nam je da s Tihomirom ima zanimljive planove.

"Bilo je anegdota dosta, posebno s mojim cimerom Tihomirom gdje smo u dogovoru da ćemo napraviti dalmatinsko-zagorski rječnik".

Ivica je inače otac sedmero djece i oni su ga prijavili u MasterChef, a čini se da bismo u budućnosti u showu mogli gledati i njegovu nasljednicu.

"Nije mi žao niti miligrama kada su me djeca prijavila, a sljedeću prijavu u MasterChef ću ja odraditi za moju kćer Lauru čim bude punoljetna. Sada joj je 15. godina", najavio je.

A evo kakvi su njegovi osobni planovi za dalje.

"Ovaj show je otvorio mnoga vrata što se tiče kulinarstva jer u Hrvatskoj fali mnogo kuhara, a svatko bi volio u svojoj kuhinji imati nekoga tko je prošao MasterChef kuhinju. Planovi, to jest želje su da imam konobu", kaže Ivica.

Obitelj mu je u tome svakako najveća podrška, no Ivica ipak nije glavni kuhar u svojoj kući.

"Da, obitelj smatra da odlično kuham te guštaju u mojoj hrani, a chef je žena, ja sam mali od kužine. Apsolutno nije teško kuhati jer kuhanje volim i to je moja strast, a tko ne voli kuhanje tome je teško jaje ispeći", govori.

Uz sve nedaće s kojima se u životu suočio, Ivica je ostao vrlo pozitivnog duha. Šaljivdžija je dobrog srca i stalnog pogleda na bolje sutra, a ima i vrijedan savjet za druge.

"Nema kuće bez nedaće i problema, ali je najbitnije kako se s tim problemima nositi i bitna stavka je i osoba s kojom živite da je također vedra duha i nasmijana. Savjet za druge: kada ti je teško u životu, uvijek kaži da si dobro jer će tvom prijatelju biti drago a osobe s kojima niste u najboljim odnosima neka se grizu", poručuje.

Na kraju je uputio poruku i svima koji se tek planiraju prijaviti u MasterChef.

"Za sve one koji se planiraju prijaviti rekao bih da je to fenomenalna stvar, da ne propuste priliku jer u MasterChefu se puno toga nauči i jedna lijepa i dobra životna škola iz koje čovjek izlazi sretniji, pametniji i s velikim edukacijama o kuhanju", kaže Ivica Višić.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene