Šteta baš

Zbog seksi scena koje je snimio žene su ga nekad obožavale, a sada se zgražaju zbog onoga što je učinio od sebe

Mickey Rourke (Foto: Profimedia) Mickey Rourke (Foto: Profimedia) Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Mickey Rourke (Foto: Profimedia) +0 Mickey Rourke (Foto: Profimedia) Galerija

Mickey Rourke je početkom 1991. odlučio da se želi baviti profesionalno boksom i to je rezultiralo brojnim ozljedama lica koje je popravljao operacijama, a kasnije je počeo koristiti i botoks.

Glumca Mickeyja Rourkea javnost pamti, posebno žene po erotskoj drami "Devet i pol tjedana" kada je bio u 30-ima i jako zgodan. 

Pogledaj i ovo showbuzz ANKETA '50 nijansi mračniji' ima novi lik: Grey od nje učio o sado-mazo igricama

U tom filmu je zaigrao s jednako atraktivnom kolegicom Kim Basinger i odradili su nekoliko seksi scena koje su privlačile pozornost publike. Bivši boksač, kojemu je pravo ime Philip Andre Rourke Jr., osim tog hita snimio je niz filmova 80-ih godina. 

Među njima su "Restoran", "Štemer" i "Greenwich Village". Mickey je 1987. zaigrao u filmovima "Barska mušica" i "Anđeosko srce" za koje je dobio brojne pohvale filmskih kritičara i publike. 

Početkom 90-ih je snimio akcijske hitove "Harley Davidson" i "Marlboro Man" s holivudskim facama Don Johnsonom i Tomom Sizemorom. No onda je iste te godine, 1991. odlučio postati profesionalni boksač dok se time kao tinejdžer bavio amaterski. 

Tada 39-godišnji Rourke je objasnio da nema poštovanja prema sebi kao glumcu i da ima osjećaj da se uništava. Tijekom boksačke karijere je podlegao mnogim ozljedama među kojima su slomljeni nos, nožni prsti i rebra, razdvojeni jezik i jako natučeni obrazi. Usto je izgubio i kratkotrajno pamćenje. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goodbye to Greece. I had a wonderful time filming with Serbian director Yelena Popovic - on the photo with me. The people here were terrific. Its such a peaceful and beautiful country. I feel blessed to be here while all hell is breaking out in the United States. At least in Greece they don’t have to keep saying:. “Let’s make Greece great again”. U never here them saying “Lets make the UK great again” or “Lets make Italy great again” etc etc. The divided states of America has no one to blame except themself and the narcissistic asshole who is running the country.

A post shared by MICKEY ROURKE (@mickey_rourke_) on

"Htio sam si dati priliku, testirati sebe fizički dok još imam vremena", osvrnuo se Mickey na svoju boksačku karijeru. Zbog svih ozljeda lica morao je na plastične operacije u kojima su mu radili rekonstrukciju, a njegovo stanje je nazvano jako unakaženim. 

Rourke se i 2014. vratio boksu u 61. godini života kako bi se borio protiv 29-godišnjeg Elliota Seymoura u Moskvi. Pobijedio je, no njegov suparnik Elliot je kasnije tvrdio da su mu platili da izgubi borbu. 

U međuvremenu se vratio i glumačkom svijetu, no umjesto njegovih uloga i vještina Mickey, koji 16. rujna slavi 67. rođendan, u prvom planu je njegov izgled. Nakon što je popravljao lice zbog boksačkih ozljeda, postao je ovisan o operacijama i botoksu te često šokira transformacijom. 

Inače, glumac je bio dvaput u braku. Prva supruga mu je bila Debra Feuer s kojom se oženio 1981., a razveo osam godina kasnije. Nakon toga je šest godina bio u braku s manekenkom Carré Otis. 

Supružnici su svojedobno privlačili pozornost javnosti jer je procurila snimka njihovog seksa. Vjenčali su se u lipnju 1992., a dvije godine kasnije je Mickey bio optužen za zlostavljanje supruge. Kasnije su optužbe odbačene, a par se pomirio i zajedno glumio u filmu "Nemogući izlaz". Razveli su se krajem 1998. 

Rourke je i 2007. imao problema sa zakonom. Uhićen je zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene