Fanovi preuzbuđeni

Još samo mjesec dana do filmskog spektakla godine!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Više od mjesec dana dijeli nas od dugoočekivanog dolaska filma 'Hobit: Smaugova pustoš' u kino dvorane. Iz dva trailera koja smo dosad imali prilike vidjeti sigurno je da je Peter Jackson ponovno nadmašio samoga sebe.

Od sinoć su dostupni i plakati glavnih likova iz filma 'Hobit: Smaugova pustoš' pa je pravo vrijeme da se u Filmskom utorku portala Dnevnik.hr prisjetimo omiljenih junaka iz prvog dijela, ali i upoznamo neke nove.

BILBO BAGGINS

Bilbo Baggins, kao i svi Hobiti, uživa u čarima svakodnevice i mirnog života. Sve što mu treba za sreću je puna smočnica i dobra knjiga. Kada mu se Gandalf i trinaest Patuljaka neočekivano stvore na kućnom pragu i pozovu ga da im se pridruži u ludoj avanturi, njegov će se život zauvijek promijeni­ti. Isprva skeptičan, Bilbo se ipak pridružuje Thorinu Hrastoštitu i ostatku Družine, a upravo je on taj koji će im trebati da nadmudre strašnog zmaja i vrate ukradeno blago Patuljcima.  Na svačije iznenađenje, uključujući i nje­govo, Bilbova domišljatost i hrabrost pokazat će da je ovaj Hobit puno više no što se čini na prvi pogled. 
 
GANDALF SIVI

Jedan od najmoćnijih Čarobnjaka Međuzemlja, Gandalf Sivi, pridružuje se misiji ponovnog osvajanja Erebora, izgubljenog kraljevstva Patuljaka, i gole­mog blaga koje se krije u njegovim kamenim odajama koje nastanjuje stra­šni zmaj Smaug. Na putu Gandalf će naići na dokaze da je drevno zlo mož­da ponovno našlo put do površine, a da bi otkrio istinu Gandalf mora ostavi­ti suputnike da sami nastave put, dok on odlazi u najmračnije kutke Među­zemlja kako bi potvrdio svoje najgore sumnje. 

Pogledaj i ovo showbuzz Uskoro stiže Globalni spektakl za milijune diljem svijeta - Što li je to?

>> Globalni spektakl za milijune diljem svijeta
 
THORIN HRASTOŠTIT

Kao mladi princ Patuljaka, Thorin je svjedočio uništavanju i teroru koji su nastali kad je strašni zmaj napao njihovo kraljevstvo Erebor. Kad nitko nije priskočio u pomoć preživjelim Patuljcima, jednom ponosan i plemenit narod morao je otići u izgnanstvo. Danas, kao jaki, neustrašivi i poštovani vođa Patuljačke družine, Thorin je odlučan vratiti svoje kraljevstvo i uništiti zvijer koja je njegovom narodu donijela toliko patnje. 
 
PATULJAČKA DRUŽINA
 
BALIN

Pripadnik patuljačkog plemstva lord Balin jedan je od najstarijih članova Družine. Mudar i blage naravi, primoran je živjeti okružen ratom i stalno voditi borbu za opstanak.  U rodu je s Thorinom Hrastoštitom i jedan je od njegovih najbližih sudružnika – no duboko u sebi, najmudriji i najodaniji Pa­tuljak krije uznemirujuće dvojbe o tome koliko je mudro krenuti u misiju vraćanja kraljevstva podno Pustogore. 
 
DWALIN

Poznat kao veliki ratnik, Dwalin otvoreno iznosi što misli i ne trpi besmislice. Vatreno odan Thorinu, on je jedan od njegovih najvatrenijih pristaša s ne­pokolebljivom vjerom u vodstvo svoga prijatelja. Moćan i uporan borac Dwalin ima prirodno nepovjerenje prema svakome tko nije Patuljak, a pose­bno je sumnjičav prema Vilenjacima. Ponosan, hrabar i jedan od najviših Patuljaka, Dwalin se ne klanja nikome osim onima koji su zaslužili njegovo poštovanje.
 
FILI

Fili je pripadnik kraljevske loze Durin i rastao je pod čvrstim okriljem svoga ujaka Thorina Hrastoštita. S bratom Kilijem, Fili je jedan od najmlađih pri­padnika Patuljačke družine. Nikad nije putovao daleko, niti je ikad vidio Ere­bor i prijestolnicu Patuljaka. Vješt ratnik Fili kreće u avanturu bez poimanja koji izazovi i opasnosti ga čekaju na putu.  
 
KILI

Filijev mlađu brat Kili odani je nećak Thorina Hrastoštita. Bezbrižan i pomalo neoprezan, Kili je uživao u lagodnom i zabavnom životu sve dosad.  Naočit i stasit, Kili ima nepobjedivu snagu mladosti. Vješt je ratnik i precizan strije­lac, a ratničke vještine trenira od najranije dobi.  Kao jedan od najmlađih u Družini, Kili je odlučan dokazati se.
 
BOFUR

Simpatični Bofur ima nezgodnu sklonost isticanja očitog i kod njega vrijedi „što na umu, to na drumu“. Voli glazbu i ima lijep glas, a posebno uživa u dobrom zalogaju i dobrom društvu te je uvijek optimističan. Mada nije oso­bito hrabar, učinit će najbolje što može kako bi pomogao onima u nevolji, a posebno prijateljima. S bratom Bomburom i rođakom Bifurom, Bofur se pri­družio misiji osvajanja Pustogore, dijelom da bi vratio što mu pripada – a dijelom i jer su mu rekli da je pivo besplatno. 
 
BIFUR

Rođen na Zapadu, Bifur ima hrđave ostatke orkove sjekire u čelu, pa je čes­to nesuvisao i ponekad plane! Sporazumijeva se samo gunđanjem i rukama. Za razliku od ostalih, nije u rodu s Thorinom, niti je plemenita porijekla, već je potomak rudara i kovača – jednostavnih Patuljaka jednostavnih želja.
 
BOMBUR

Bofurov brat i Bifurov rođak Bombur glavni je kuhar. Ogroman je i ima silan apetit, što često njemu i ostalima stvara probleme , ali i izaziva smijeh. Ma­da je nezgrapan, vješt je borac i jao onome zbog koga bi mogao kasniti na večeru!
 
GLOIN

Od svih članova Patuljačke družine koji su krenuli na Pustogoru, Gloin je najotvoreniji i ne oklijeva izazivati autoritet. Ima kratki fitilj, ali je i jak, od­važan i nadasve odan. Gloin je jedan od rijetkih oženjenih Patuljaka u Dru­žini (općenito je izrazit manjak ženskih Patuljaka). Njegova supruga je poz­nata ljepotica posebno krasne brade. Gloin je i ponosni otac mladog sina Gimlija, koji će kasnije odrasti u člana Prstenove družine. 
 
OIN

Kao i njegov brat Gloin, Oin je daleki rođak Thorina Hrastoštita. Hrabri sje­vernjak Oin pridružio se Družini  iz odanosti svom narodu i jer je uložio velik iznos novca u pothvat.  Načitan i pronicljiva uma, Oin je travar i svojevrsni liječnik Družine koji često koristi vlastite biljne pripravke prozvane po njiho­vu tvorcu.
 
DORI

Daljnji rođak Thorina Hrastoštita Dori najstariji je od trojice braće, od kojih su druga dvojica Ori i Nori. Najjači je pripadnik Družine i često provodi vrije­me brinući o Oriju, kako bi bio siguran da mu nije hladno ili da ne strada od oštrice Wargova ili Goblina. Vječni pesimist prirodno sklon očekivati najgore svejedno je spreman riskirati život ili koji ekstremitet kako bi obavio duž­nost.
 
NORI

Nori je možda najvragolastiji pripadnik Družine i uvijek ima problema s au­toritetom. Odlučivši da je možda dobra ideja malo napustiti grad, spremno se pridružio Družini ne sluteći da je pred njim možda puno više problema no što ih je ostavio iza sebe.  Nitko ne može biti siguran čime se točno on bavi, osim što je prilično sigurno da je to nešto mutno i vjerojatno protuzakonito. Mada se rijetko slaže s braćom Dorijem i Orijem, svejedno im je beskrajno odan i dat će sve od sebe da bi ih zaštitio.
 
ORI

Mlađi brat Norija i Dorija Ori nadareni je umjetnik i često crta i piše u svoj dnevnik. On vodi kroniku većine putovanja kroz Divljinu do obala Velikog jezera i obronaka Pustogore. Pristojan i uglađen, navikao je slušati starijeg brata Dorija i obično je poslušan, a povremeno iznenađuje svoje suputnike hrabrošću i odlučnošću. 
 
ČAROBNJACI
 
RADAGAST SMEĐI

Zaboravni, rastreseni i prilično ekscentrični Radagast više uživa u razgovoru sa životinjama nego s ljudima. On je Čarobnjak baš kao i njegov prijatelj Gandalf Sivi, a jedan je od zaštitnika šumskih prostranstva Međuzemlja.
Često tumara šumskim krajolikom u blizini malog i neobičnog doma koji zo­ve Rhosgobel, no mali Čarobnjak sada osjeća zlu prijetnju – u mračnijim dijelovima Mrkodola sve nije kako bi trebalo biti.
 
VILENJACI
 
THRANDUIL

Otac Legolasa Zelenlista Thranduil moćni je vilenjački lord i legendarni rat­nik. Kralj je Šumskog kraljevstva i vlada sjevernim dijelovima nekadašnje Zelenšume, koja sad ima puno mračnije  ime – Mrkodol. Tijekom brojnih godina nadiruće tame, Thranduil se sve više zatvarao od vanjskog svijeta brinući samo za dobrobit svog naroda. Drevna i gorka zavada kod njega je ostavila prilično neprijateljski stav prema Patuljcima, a posebno prema jed­nome od njih – Thorinu Hrastoštitu. 
 
LEGOLAS
 
Mada je princ Šumskog kraljevstva i visoka roda, baš kao i njegov otac Thranduil, Legolas više uživa krećući se šumom uz stražu Sivih vilenjaka nego uživajući na dvoru.  Visok i graciozan, on je ubojit ratnik posve odan ocu i narodu. No događaji iz vanjskog svijeta polako utječu i na izolirani vi­lenjački svijet. Legolas će biti prisiljen birati između očeve volje i vlastite savjesti. 
 
TAURIEL
 
Siva vilenjakinja i kćer Mrkodola je ubojita koliko i lijepa. Ljubimica kralja Thranduila i kapetanica Straže mora slijediti kraljeve naredbe bez pogovora.
No Tauriel je svojeglava i strastveno brani svoja uvjerenja. Vješta ratnica ima i posebna oružja, kao što su dvostruki bodeži i luk i strijela. Baš kao i Legolas, Tauriel je iznimno brza i okretna.  Mada stotinama godina živi u Međuzemlju, ona je i dalje jedan od najmlađih Vilenjaka i rijetko je prelazila granice velike šume. 
 



OSTALI LIKOVI

 
AZOG
 
Mislilo se da je uništen u velikoj bitci Orka i Patuljaka prije mnogo godina, no Azog ponovno napada predvodeći ubojit čopor Orka-ubojica. Gandalf se mora utrkivati s vremenom kako bi otkrio sponu zla između najubojitijeg vođe Orka i rastuće prijetnje koja nastaje u ruševinama tvrđave Dol Guldur. Jedno je jasno, Azog neće prezati ni pred čime kako bi ulovio i uništio i pos­ljednjeg člana družine Thorina Hrastoštita. 
 
BOLG
 
Plod Azoga, Bolg, kao i njegov gospodar, golemi je blijedi Ork. Bolg uživa u mučenju – njegov oklop ukrašen je kostima i oslikan krvlju njegovih žrtava. Ovaj snažno građeni Ork ne boji se ničega i nikoga – tako će biti sve do su­sreta s neočekivanim neprijateljem.


 
WARGOVI
 
Velika i strašna bića koja nalikuju vukovima među najstrašnijim su grabež­ljivcima Međuzemlja. Orci ih gone u čoporima, a često ih i jašu u bitkama. Najubojitiji među njima strašni je Bijeli Warg, ogromna ženka na kojoj jaše okrutni blijedi Ork Azog.
 
VELIKI PAUCI MRKODOLA
 
Tijekom godina Veliki pauci počeli su se množiti u inače pitomoj Zelenšumi, koja je s vremenom dobila zloslutno ime Mrkodol. Smatra se da su potomci strašne Shelobe, a hrane se bespomoćnim putnicima-namjernicima koji slu­čajno skrenu s puta. No kad u svoje mreže ulove skupinu Patuljaka, Veliki pauci naći će se suočeni s neobičnim neprijateljem, a taj ima Ubod koji je strašniji čak i od njihovog!
 
BEORN
 
Div Beorn posljednji je pripadnik drevnog naroda Mjenjolikih, koji su se mo­gli pretvoriti u ogromna bića nalik medvjedu.  Živi sam u društvu omiljenih životinja i ne voli goste, a posebno ne Patuljke. Gandalf zna da Družina mo­ra riskirati i tražiti njegovu pomoć, jer bez nje vjerojatno neće preživjeti. 
 
BARD  „STRIJELAC“

Kad Thorin i Družina sretnu tajanstvenog čovjeka iz Jezergrada zamijenit će ga za običnog prosjaka, no njegove izvanredne streljačke vještine daju nas­lutiti da on nije ono što se čini. Bilbo spoznaje da je Bard ljubazan i pošten čovjek, koji šiti siromašne građane od pohlepe i tiranije Gospodara Jezer­grada. Bez obzira na rizik za njega samoga Bard pristaje dati hranu i krov Patuljcima i pritom otkriva da je njihov pravi cilj doći do Pustogore i oslobo­diti svoj nekadašnji dom od zmaja Smauga. Bard, više od ostalih, ima se razloga bojati što će se dogoditi probude li Patuljci uspavano čudovište.

BAIN, BARDOV SIN

Bain je avanturističko i znatiželjno dijete. Baš kao i njegov otac Bard, Bain je hrabar, odan i spreman pomoći onima oko sebe, uključujući Thorina i Pa­tuljačku družinu.

GOSPODAR JEZERGRADA

Gospodar je lukavi političar, koji čini što može kako bi u pokornosti držao umorne i iscrpljene građane i građanke Jezergrada.  Za razliku od ostalih stanovnika grada, beskrupulozni Gospodar ima ogromnu količinu hrane i živi okružen obiljem. Koristi misiju Thorina Hrastoštita za vlastiti probitak i obe­ćava svojim sugrađanima da će uživati u bogatstvu ako podrže Družinu u misiji vraćanja Pustogore.

ALFRID

Alfrid je prijetvorna desna ruka Gospodara Jezergrada. Baš kao i čovjek ko­jem služi, Alfrid  zapravo brine samo o vlastitom probitku. Učinit će i reći bilo što samo kako bi podupro plan svoga Gospodara.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene