Glamur u punom sjaju

Dodijeljeni počasni Oscari: Filmska holivudska elita okupila se u Los Angelesu

Dodjela nagrada (Foto: Dnevnik.hr) Dodjela nagrada (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Geena Davis (Foto: Dnevnik.hr) Dodjela nagrada (Foto: Dnevnik.hr) Leonardo di Caprio u publici (Foto: Dnevnik.hr) Jennifer Lopez (Foto: Dnevnik.hr) Tom Hanks (Foto: Dnevnik.hr) Rene Zellweger (Foto: Dnevnik.hr) Pedro Almodowar (Foto: Dnevnik.hr) +0 Na dodijeli nagrade (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

11. godinu zaredom dodjeljeni su nekoliko mjeseci prije onih pravih Oskara, na crvenom tepihu pokazivale su se najnovije modne kreacije, ali govorilo se i o politici.

Glumica Geena Davis osvojila je počasni Oskar. Godinama se već bori i progovara o jednakoj zastupljenosti žena i muškaraca u svijetu filma.

Pogledaj i ovo Geena Davis (Foto: AFP) zar je to stvarno ona? Procurile nove fotografije nekadašnje seks-bombe, ljepoticu i zvijezdu legendarnog filma teško je prepoznati na prvu!

"Stvari se nisu toliko promijenile. Redateljice su i dalje u jednoznamenkastim brojkama i omjer muških i ženskih likova u filmovima je otprilike isti kakav je bio i prije nekoliko desetljeća", zaključila je Geena.

2004. godine osnovala je Institut za rodnu ravnopravnost u medijima, podrška i riječi hvale stižu od njezinih holivudskih kolega.

"Imala je jako velik utjecaj na mene kao glumicu u smislu uživanja u filmovima tijekom mog života. Jako sam uzbuđena što je vidim večeras", izjavila je pjevačica i glumica Jennifer Lopez.

Nagrade je dodijelila Američka filmska akademija, a osvojili su je, između ostalih i istaknuti filmaši koji u svojoj karijeri još uvijek nisu dobili prestižni zlatni kipić. Počasnu nagradu skromno je primio i redatelj David Lynch.

"Hvala vam na ovoj nagradi i hvala svim ljudima koji su mi pomagali na ovom putu", izjavio je.

"Tek kad sam ovdje krenula studirati i upisala predmet "Američka kinematografija", tek tada sam otkrila rad Davida Lyncha i za mene je to bilo otkriće, shvatila sam što je sve moguće u svijetu filma", izjavila je glumica Lupita Nyong'o.

Na crvenom tepihu pričalo se i o politici. Najpoznatiji španjolski redatelj zabrinut je zbog napetosti u Kataloniji.

"Prije svega, mi u Španjolskoj čekamo kraj nasilja u Kataloniji kako bismo mogli razgovarati jer mislim da je to nužno. Sada je najvažnije vrijeme za dijalog i dogovor s Kataloncima mora biti postignut", smatra redatelj Pedro Almodovar.

A kakav bi to crveni tepih bio bez glamuroznih toaleta i najnovijih modnih trendova. U haljini zlatne boje u prvom planu bila je Jennifer Lopez, no - ni drugi nisi ostali nezapaženi.

"Ovo je klasika. Znate, ima šarm starog Hollywooda. I dok je na snazi tradicija slavljenja Hollywooda, zašto ne", zaključila je glumica Renée Zellweger.

Šarm Hollywooda čeka nas i početkom iduće godine točnije 9. veljače na 92-oj dodjeli Oskara.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Modrić, Sergio Ramos i Lucas Vasquez (Foto: Instagram) Sergio Ramos, nogometaš (Foto: AFP) Sergio Ramos i Pilar Rubio (Foto: Getty) Luka Modrić (Foto: Instagram) +3 Luka Modrić, Darijo Srna i Mateo Kovačić (Foto: Instagram) Celebrity Modrićev suigrač objavio fotku na kojoj poziraju u minijaturnim gaćicama, Kovačić im poručio što misli o tome

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene