Pobjednica Eurosonga

19-godišnjakinja koja je osvojila Europu svojom pjesmom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon dvije polufinalne večeri i odabira najboljih pjesama, 26 zemalja se u finalu borilo za pobjedu na 58. Eurosongu. Imamo i novi hit - 'Only Teardrops'!

Napetost je dosegla vrhunac: pobjednik Eurosonga 2013. je 19-godišna Emmelie De Forest iz Danske! Povijest se i ponovila, a Danska je opet pobijedila u Švedskoj. Zadnji put se to dogodilo 2000-te.

Pogledaj i ovo Joost Klein - 1 predstavljat će nizozemsku Svi pričaju o ovoj pjesmi koja je zapalila internet i oduševila fanove Eurosonga: "To je umjetničko djelo, a broj pregleda je bolestan..."

>> 'Ponosan sam kako smo to odradili, dali smo sve najbolje od sebe!'

Tako je pjesma 'Only Teadrops' postala pobjednica 58.Eurosonga. S ukupno 281 bod Emmelie je odnijela pobjedu u Malmou, gdje je održan ovogodišnji Eurosong.

Azerbajdžan, kojeg je predstavljao Farid Mammadov s pjesmom 'Hold Me' zauzeo je drugo mjesto, dok je Zlata Ognevich iz Ukrajine s pjesmom 'Gravity' osvojila treće mjesto!

19-godišnja Dankinja osvojila Europu

Emmelie de Forest inače je talentirana 19-godišnjakinja koja ima svoj bend u kojem pjeva sve od Nirvane do pjesama Johnny Casha.

Mlada Emmelie uspjela je osvojiti Europu svojom zaraznom pjesmom 'Only Teardrops'. Od samog početka bila je proglašavana favoritinjom, a prognoze su se i ostvarile.

Kako se vama sviđa ovogodišnja pjesma pobjedica Eurosonga?

Sviđa li vam se ovogodišnja Danska pobjednica Eurosonga s pjesmom 'Only Teardrops'?

  • Super je, bit će hit!
  • Mogli su izabrati i neku bolju

Ukupno glasova:

Zanimljivosti s ovogodišnjeg Eurosonga 2013-te

Danska pobjeda s 281 bodom inače je četvrta najveća eurovizijska pobjeda. Više su imali Finci 2006. (292 boda), Norvežani 2009. (387 bodova) i Šveđani prošle godine (372 boda).

Azerbajdžan je ujedno postao jednom od najuspješnijih na Eurosongu, njihova pjesma je zadnjih pet godina bila u samom vrhu.

Danska slavila pobjedu, no zato je Armenija zabilježila svoj najgori rezultat u finalu Eurosonga. Malta je bila pravo iznenađenje, te je ostvarila svoj najbolji rezultat od 2005. godine kada su bili na drugom mjestu.

Azerbajdžan, Farid Mammadov s pjesmom 'Hold Me'

Ukrajina, Zlata Ognevich s pjesmom 'Gravity'

Odličan nastup imala je i prošlogodišnja pobjednica Loreen kojoj se život potpuno promijenio nakon pobjede.

Njezina pjesma 'Euphoria' poharala je top ljestvice diljem Europe, a napokon je izdala i svoj album. Imala je sjajan nastup sinoć u Malmou, pogledajte u videu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene