'Ovo je nevjerojatno'

DiCaprio opet dobio nagradu! 'Povratnik' pobjednik 'BAFTA-e'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dodijeljene su nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) u Londonu.

Drama preživljavanja i osvete osvojila je glavne britanske filmske nagrade u nedjelju dobivši pet nagrada uključujući i nagradu za najbolji film, najboljeg glavnog glumca za Leonarda DiCapria i nagradu za najboljeg redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua.

Pogledaj i ovo Michael J. Fox - 1 Prizori koji slamaju srce Najveće holivudske zvijezde ovacijama pozdravile kolegu koji se bori s teškom bolesti, njihov potez vidljivo ga je dirnuo

Film je isto tako dobio nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za fotografiju i zvuk na svečanosti u Londonu.

Taj pogled u divlju Ameriku koracima legendarnog trapera Hugha Glassa, kojeg tumači Leonardo DiCaprio, koji je i kandidat za 12 Oscara 28. veljače, pretekao je 'Carol' Todda Haynesa, 'Most špijuna' Stevena Spielberga, 'Spotlight' Toma McCarthyja i 'Okladu stoljeća' Adama McKaya.

U filmu, koji je već dobio nekoliko nagrada, DiCaprio glumi trapera Glassa kojega nakon što ga napadne medvjed ostave njegovi drugi članovi ekspedicije 1820-tih. On preživi u teškim zimskim uvjetima i krene na put osvete.

'Ovo je nevjerojatno', rekao je meksički redatelj Inarritu nakon dobivanja nagrade za najbolji film.

Američki glumac Leonardo DiCaprio je u dobio britansku filmsku nagradu BAFTA za najboljeg glumca za ulogu povratnika u istoimenom filmu.

Di Caprio, koji slovi kao favorit 28. veljače za Oscara za najboljeg glumca, u Londonu je nadmašio Eddija Radmaynea, Matta Damona, Michaela Fassbendera i Bryana Cranstona.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu dobila je Brie Larson za ulogu mlade majke koju drže zatočenom zajedno s njezinim petogodišnjim sinom u filmu 'Soba'.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene