Pokrenula rasprave

Manekenka vrijeđana zbog svog izgleda: 'Ovo je odvratno, ne izgleda zdravo'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

26-godišnju su manekenku vrijeđali zbog njezinog izgleda nazivajući je premršavom, anoreksičnom, odvratnom i bolesnom.

Nakon što je prije nekoliko dana australska manekenka Genevieve Barker objavila crno bijelu sliku na svom Instagram profilu, pokrenula se žestoka rasprava na društvenim mrežama.

 

@souvenirmag @wolfcubwolfcub

A photo posted by Genevieve Barker (@genevieve_barker) on

Pogledaj i ovo Ivana Knoll Wow! Hrvatica koja je oblinama zaludjela i Amerikance raspametila fanove pojavom u provokativnoj, crvenoj haljini

26-godišnju su manekenku vrijeđali zbog njezinog izgleda nazivajući je premršavom, anoreksičnom, odvratnom i bolesnom. Neki su je nazivali 'kosturom', dok su joj drugi savjetovali da pojede nešto.

'I ja sam mršava, ali ovo je odvratno', 'ova žena ne izgleda zdravo. Čak i ako je prirodna, u što iskreno sumnjam, s obzirom na njezine godine', glasili su neki od komentara na društvenim mrežama. Ipak, bilo je i onih koji su stali u njezinu obranu te zaključili da je u pitanju samo vrijeđanje mršavih ljudi i da je Genevieve samo prirodno vitka i sitnije građe.

Agentima je bila PREDEBELA, a danas je najtraženija plavuša

'Vidim članke u kojima se osuđuje sramoćenje debelih žena i koliko je odvratno da jedna žena drugu ženu nazove 'prevelikom'. Postoje dvostruka mjerila oko toga što je društveno prihvatljiva kritika ženskih tijela. Čini se da je daleko prihvatljivije drugu ženu nazvati ispijenom i odvratnom samo zato što je mršava. Mršava i prava sam žena. Često objavljujem fotografije na Instagramu jer to mi je posao i agencije to potiču, i prečesto se susrećem s negativnim komentarima koji me pogađaju. Doduše, nekad sam se zbog toga osjećala loše, ali više ne. Jako se trudim da bi imala tijelo kakvo imam. Prirodno sam vitka, ali i svakog dana treniram kao profesionalni sportaš. Zdravo se hranim, zdrava sam i jaka i da... Mršava sam', rekla je manekenka za Daily Mail Australia te dodala da smatra da žensko tijelo treba prihvaćati neovisno o tome jesu li punije ili mršave.

 

@matthewtylerpriestley

A photo posted by Genevieve Barker (@genevieve_barker) on

 

#matkot @tigerlilyswimwear

A photo posted by Genevieve Barker (@genevieve_barker) on

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene