Napisala knjigu

Nakon Farme okrenula se drugačijem životu: 'Posljedice rata osjećam i danas'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Anita Vein Dević bila je dio najgledanijeg reality showa Farma koji se prošle godine prikazivao na Novoj TV.

'Ja sam Anita, dolazim iz Rijeke, završila sam faks, magistra ekonomije sam po struci, ali počela sam raditi kao konobarica još nakon prvog srednje, tako da radim taj posao i dalje. Kažu za prvu ruku, ali to za prvu ruku je ostalo malo duže, ali dobro. Bitno je raditi posao koji čovjek voli raditi', predstavila se Farmerima kad je stigla, a sada, nekoliko mjeseci nakon završetka showa vodi jedan sasvim drugačiji život.

Pogledaj i ovo showbuzz NOVA SEZONA FARME Mia Kovačić 'Veselim se novim farmerima'

Još prije ulaska u popularni reality show Farma počela je pisati knjigu 'Ukradeno djetinjstvo' koja će uskoro ugledati svijetlo dana. Glavna tema jest život djevojčice u ratnoj Hrvatskoj početkom 90-tih godina. Kako sama kaže, želja joj je da u rodnom selu Grabovac pokrene posao vezan za seoski turizam.

'Knjiga je autobiografska i doživljavam je kao svojevrsnu terapiju. Rat je na meni ostavio dubok ožiljak, a posljedice strahota osjećam i danas. Bolujem od psorijaze i bojim se mraka. Želim skrenuti pozornost na današnje generacije i cijelu situaciju u Hrvatskoj i aktualne teme o kojima se priča bez dovoljno znanja o tome svemu. Ja sam sve to prošla pa i dalje ne znam sve o tome i ne želim znati. Ne želim da moje dijete odrasta uz svu tu mržnju, želim im pružiti sliku u bolju budućnost. Mislim da je vrijeme da ostavimo prošlost iza i okrenemo se pozitivnim stvarima', izjavila je Anita.

A ona se svakako okrenula pozitivnim stvarima i ponosno pokazuje svoj sada već veliki trbuščić.

'Sad sam u šestom mjesecu trudnoće i osjećam se super. Ponekad se osjećam kao da ni nisam trudna samo imam veliki trbuh, mogu sve normalno obavljati i jako sam sretna. Veselim se svemu što me čeka', kaže s osmijehom.

A s osmijehom na licu sjeća se i dana provedenih na Farmi.

'Nakon što je sve bilo gotovo ljudi su me često prepoznali na ulici. Ali stvarno nemam nikakvih loših iskustava, sve je to ispalo jako simpatično. Na kraju, svi pamte samo dobre stvari i zezanciju, loše smo ostavili iza nas', prisjetila se Anita.

Dok čekamo cijelu knjigu, ovdje pročitajte ulomak iz njezinog romana 'Ukradeno djetinjstvo'.

'Uzalud sam se ponadala da ću se smjeti igrati vani i da je zamračenom prostoru došao kraj. Monotonija se i narednih dana nastavila kao da i nije bila prekinuta. Beskonačno crnilo nadvilo se nad krovove ružnih zgrada, a mračni prostor stana na trećem katu svakog je dana sve jače zagušivao i otežavao disanje. Danonoćnim razgovorima, šmrcanju i plakanju nije se nazirao kraj. Iako, kad su bile sa mnom i Bebom u sobi, mama i baka nastojale su pričati o nevažnim stvarima, ali tamne misli kao da su se rojile nad glavama poput opasnih osa i one bi ponovno šaptale. Pravila sam se da ih ne slušam, no čula sam gotovo sve. Baka je rekla da je moguće da se tata ne pojavi i kako ćemo se morati same snalaziti kako znamo i umijemo. Nisam željela vjerovati u njihove sumnje premda se moje čekanje uz prozor odužilo. Često sam razmicala teške zavjese na kornjače nadajući se da ću ga ugledati na ulici s koje je već okopnio snijeg. Ali navukla se gusta magla i jedva sam vidjela ulicu. Činilo mi se da nikad više neće biti otvorenog neba ni sunca, ali tata mora doći.

Uskoro je moj peti rođendan. Iako nikome nije bilo do slavlja, niti smo imali čime slaviti, baka me obzirno pitala:

– Janje moje, šta bi htjela za rođendan?
– Tatu! I našu kuću!'

U trenutku kada se prisjećamo gdje je danas bivša farmerica Anita, Nova TV najavljuje i novu sezonu poznatog reality showa Farma, čije su prijave od danas u tijeku!
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene