Najiščekivaniji

10 najboljih filmova 2013. godine!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kraj godine je vrijeme kada se prikupljaju dojmovi. Američki filmski institut objavio je tako listu 10 najboljih filmskih ostvarenja u ovoj godini. Čini se da je već počela borba za nagradu Oscar.

'Gravitacija' se snimala pet godina. Tako je postala i najiščekivaniji film u godini. Uglavnom dobre kritike osigurale su mu pune kino dvorane.

Pogledaj i ovo PR Najveći svjetski sajam nezavisnih filmova Bili smo na filmskom sajmu gdje se potroši više od milijarde dolara

Istinita priča o 12 godina ropstva Afroamerikanca u filmu '12 godina ropstva' mnoge je ostavila bez riječi. Tužna životna priča ganula je publiku, ali i kritiku.

I 'Kapetan Phillips' priča je o stvarnom događaju. 2009. somalski su gusari oteli američki teretni brod, a kapetan broda predao se u ruke gusarima kako bi spasio svoje suputnike.

Bojite se Svemira? Nakon ovoga ćete se bojati još više!

Kada u filmu glumi Leonardo DiCaprio - uspjeh je zajamčen. 'Vuk s Wall Streeta' - biografska drama o njujorškom brokeru koja govori o njegovu usponu i padu - kritičarima je bila jedna od uspješnijih.

Očekuje se da će film 'Spašavanje gospodina Banksa' također biti jedan od favorita za Oscara. Prodaja autorskih prava Waltu Disneyu za ekranizaciju romana - priča je koju nose Tom Hanks i Emma Thompson.

A među najboljima su se našli i Američki varalice, Postaja Fruitvale, Ona, Nebraska te U glavi Llewyna Davisa. Ove godine, čini se, dominiraju istinite priče.

Ova lista najboljih odskočna je daska za Oscare, Zlatne globuse te nagrade Udruženja glumaca.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene