nema joj ravne

Svijet je pokorila velikim hitom još kao djevojčica, a svojom pojavom osvojila je ljepotane za kojima mnoge uzdišu

Lenny Kravitz i Vanessa Paradis (Foto: AFP) Afp 1/5 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Vanessa Paradis na sceni je još od djetinjstva, a zbog veze s Johnnyjem Deppom neko su vrijeme svi pogledi bili uprti u nju. Povodom njezina rođendana prisjetili smo se detalja iz njezine karijere.

Francuska pjevačica, manekenka i glumica Vanessa Paradis svijet je osvojila kao 14-godišnja djevojčica hitom "Joe Le Taxi", godinama je zaštitno lice brenda Chanel, a javnost je najviše pamti po vezi s holivudskim ljepotanom Johnnyjem Deppom.

Paradis je rođena u predgrađu Pariza, a već sa sedam godina započela je svoju glazbenu karijeru. Njezin ujak Didier Pain je producent te joj je pomogao da se uključi u talent-show za djecu. Prvi službeni singl snimila je 1983. godine, a dvije godine kasnije nastupala je diljem Europe na dječjim festivalima. S14 godina objavila je pjesmu "Joe Le Taxi", koja je mjesecima bila na prvom mjestu top-lista diljem Francuske. Iako je pjesma na francuskom jeziku, Vanessa je osvojila i britansko tržište. U ožujku 1989. godine odustala je od škole kako bi se posvetila glazbi, a imala je tek 16 godina. Nekoliko godina kasnije potpisala je ugovor s Chanelom te je promovirala parfem Coco, a javnost ju je sve više pratila ne samo u Francuskoj već i u cijelom svijetu.

Veliki pomak u karijeri napravila je 1992. godine kada se preselila u SAD kako bi radila s Lennyjem Kravitzom, s kojim je jedno vrijeme i hodala. Album koji je nosio njezino ime u potpunosti je producirao Kravitz, a sve je pjesme otpjevala na engleskom jeziku. Nije trebalo puno da osvoji svijet, a u to je vrijeme odradila i veliku svjetsku turneju.

Kako joj je rasla popularnost, tako je rastao i interes javnosti za njezinim privatnim životom. Paradis je ljubovala s francuskim pjevačem Florentom Pagnyjem tri godine prije nego što se našla u zagrljaju Lennyja Kravitza. Nakon njega zaljubila se u francuskog glumca Stanislasa Merhara, s kojim je prekinula zbog Johnnyja Deppa.

Par se upoznao u Parizu dok je Depp ondje snimao film u režiji Romana Polanskog 1998. Glumac je često u intervjuima kasnije govorio kako je zaboravio na sve čim ju je prvi put ugledao. "Nosila je haljinu otvorenih leđa i u trenutku dok sam gledao njezin vrat, okrenula se. Kada sam vidio njezine oči sve je prestalo i odmah sam se zaljubio", rekao je Depp jednom prilikom. Godinu dana kasnije par je dobio kćer Lily-Rose Depp, no nikada službeno nisu stali pred oltar. "Nikada nam nije trebao taj komad papira. Brak nema veze s papirom. Bojao sam se da ću uništiti njezino prezime. Ima tako dobro prezime da se nisam htio miješati", u šali je jednom rekao glumac.

Svojedobno su Vanessa i Johnny bili jedan od najpopularnijih parova Hollywooda, a paparazzi su ih pratili na svakom koraku. Osim Lily-Rose, koja se bavi manekenstvom te je krenula majčinim stopama, par ima i sina Johna Christophera Deppa. Njihov sin pokušava što više izbjegavati medije, a tajanstveni mladić nikada nije previše otkrio o svom privatnom životu, za razliku od svoje sestre.

Paradis i Depp 2012. godine šokirali su čitav svijet kada su objavili da se rastaju. Istaknuli su kako im pretrpani rasporedi često rade probleme, no ostali su u dobrim odnosima. Vanessa je često branila Johnnyja u medijima, a oboje su nakon prekida uplovili u bračne luke.

Paradis je u studenom 2016. godine započela vezu s režiserom Samuelom Benchetritom, a dvije godine kasnije stali su pred oltar na privatnoj ceremoniji u francuskom gradiću Saint-Simeonu.

1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Spetljao se s kćeri jedne od najljepših žena u Hollywoodu, vrućim poljupcima na parkingu potvrdili vezu

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS