NEZAUSTAVLJIVA GLUMAČKA ZVIJEZDA

Tko je zgodni i šarmantni glumac o kojem svi pričaju zbog filma o legendarnom Tomi Zdravkoviću?

showbuzz DNEVNIK.hr

Milan Marić trenutno je najpoznatije lice regionalne filmske scene. Svi pričaju o njegovoj ulozi u filmu "Toma" koji će se krajem tjedna početi prikazivati u našim kinima.

Posljednjih nekoliko tjedana cijelu regiju trese groznica oko novog filmskog hita. "Toma" je biografski film o legendarnom boemu narodne glazbe Tomi Zdravkoviću. Uloga kultnog pjevača pripala je jednom od najpoznatijih mladih srpskih glumaca, 31-godišnjem Milanu Mariću.

Milan je karijeru započeo mnogim zapaženim kazališnim ulogama. Pozornost je prvi puta privukao na stotu obljetnicu Prvog svjetskog rata kad je glumio najpoznatijeg atentatora ovih prostora, Gavrila Principa u predstavi "Ova mi je grobnica mala".

Još veću slavu donijela mu je glavna uloga u nagrađivanom ruskom filmu "Dovlatov" Alexeija Germana. Ondje je utjelovio poznatog ruskog pisca Sergeja Dovlatova. Ruski redatelj odabrao je Marića zbog nevjerojatne fizičke sličnosti s piscem. U samo tri mjeseca Milan Marić naučio je ruski, a film je osvojio nagradu Silver Bear na Berlinskom filmskom festivalu 2018.

Marićevu svestranost i predanost glumi dokazuje i uloga u srpskoj povijesnoj dramskoj seriji "Nemanjići" za koju je savladao jahanje i mačevanje.

Odmak od povijesnih uloga našao je u popularnoj kriminalističkoj seriji "Državni službenik" gdje glumi mladog agenta srpske tajne službe.

U medijima je poznat i zbog svoje ljubavi prema starijim ženama. Kad je imao 24 godine u Beogradu je sreo našu poznatu glumicu Ninu Violić gdje je gostovala s predstavom. Nina je imala 42 godine kad su se upustili u ljubavnu vezu koja je trajala pola godine. Novu ljubav našao je s devet godina starijom kolumnisticom Vanjom Bahilj, no ni ta veza nije dugo trajala.

Prema posljednjim informacijama Milan je u sretnoj vezi s poduzetnicom Jelenom Pavlović koja je od njega starija čak 19 godina, no par nikad nije javno progovorio o svojem odnosu.

Milana Marića kao Tomu možete gledati od 21. listopada kad film službeno stiže u naša kina.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS