OGLAS

Sve što trebate znati o filmu 'Dražen'

PR PR

Biografska priča o jednom od najpoznatijih sportaša ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi i svijetu, dolazi u kina 31. listopada.

KINOFILM hrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

Svaka riječ je premala za opisati kakav je trag iza sebe ostavio sportski velikan Dražen Petrović nakon svoje relativno kratke, ali nevjerojatne sportske karijere. Dražena Petrovića nisu samo njegovi sportski uspjesi učinili toliko velikom legendom, već i njegova veličina kao osobe, ustrajnost, radna etika, i neslomljiva volja za pobjedom. Biografska sportska drama Dražen pokušat će prenijeti sve to i dočarati duh osobe kojoj niti jedan izazov nije bio prevelik, piše Kinofilm.

Film će pratiti mladog Dražena Petrovića tijekom njegova odrastanja u Šibeniku s obitelji, njegovim romantičnim vezama, igranja u klubovima kao što su Šibenka, Cibona, Real Madrid Baloncesto, Portland Trail Blazers, i New Jersey Nets, pa sve do njegovog tragičnog kraja 1993. godine.

Dražen je bio prirodno talentiran i nadaren za košarku, ali kao i kod svake druge osobe taj talent ništa ne znači ako nisi ustrajan u tome da ga usavršiš. Njega je od svih ostalih talenata izdvojila upravo ta odlučnost, želja za igrom i pobjedom, a od javnosti i ostalih igrača je osim divljenja time zaslužio i poštovanje. Dok su ostali igrači mogli osjetiti strah našavši se na terenu ispred Michaela Jordana ili Reggieja Millera, za Dražena su oni bili samo igrači koje je morao nadigrati.

Jordan je za Dražena rekao kako protiv njega nisi mogao drukčije igrati već uz maksimalan napor, do ruba, dok je Reggie Miller potvrdio isto rekavši kako je on bio najčvršći i najiritantniji šuter protiv kojeg je ikad igrao u karijeri. Čak je i član popularnog Dream Teama, John Stockton, komentirao kako se tijekom njihove legendarne utakmice u finalu na Olimpijskim igrama 1992. duhom jedini držao Dražen Petrović unatoč tome što je Hrvatska gubila od SAD-a.

“Jedinstvena osoba koja je mislila da postoji šansa za pobjedu, a tako je i igrao,” rekao je Stockton.

PROČITAJTE VIŠE NA KINOFILMU:

Nastavak hit crtića “Divlji robot” već je u pripremi

Europska filmska akademija otkrila nominacije za najbolji Europski animirani film

Program PLUS ZFF-a nudi hitove s Locarna, Venecije i Cannesa

Sve navedeno može se s lakoćom pronaći na internetu, no film Dražen će uz opće poznate činjenice donijeti novi, drukčiji pogled na košarkaškog Mozarta. On će publici približiti prvenstveno tu osobu kojoj se svi dive, a ne samo igrača Dražena Petrovića. Ovo je Draženova osobna priča, i priča o tome kako se uz puno truda i rada snovi mogu ostvariti.

Tko glumi Dražena, ali i ostale uloge u filmu te tko je činio ekipu iza kamera, pročitajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS