OGLAS

Smjena generacija: 10 glumaca koji će obilježiti novo doba akcijskog žanra

PR PR

S promjenom generacija na filmskom platnu, svjedočimo i smjeni starih akcijskih glumaca, odnosno pojavi novih imena koji u žanr unose svježu energiju i vlastiti stil.

KINOFILMhrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

Iako još uvijek glumački aktivni, percepcija Arnolda Schwarzeneggera, Sylvestera Stallonea, Toma Cruisea i ostatka dobro nam znanih junaka iz akcijskih filmova koji su “žarili i palili” ’80-ih i ’90-ih godina, sve je dalje od one suvremenih akcijskih glumaca.

Uz njih, te su godine i taj žanr, obilježili i Jason Statham, Jackie Chan, Liam Neeson te Gerard Butler, a nešto kasnije i njihove mlađe kolege poput Chrisa Hemswortha i Henryja Cavilla. Dakle, sve su to muškarci, bijelci i uglavnom, od brojnih akcija, ispaćeni junaci koji vape za “izlaskom iz igre” i svježom energijom “s klupe”. A tko bi mogao zamijeniti neuništive legende?

Evo nekoliko glumaca, potencijalnih pripadnika nove generacije akcijskih glumaca koja nije rezervirana samo za muškarce, kao ni za samo jednu rasu…

PROČITAJTE VIŠE NA KINOFILMU:

Jeff Nichols: Prvo sam počeo voziti motor, a tek onda napisao 'Bajkere'

Koji će se filmovi natjecati za Zlatnu arenu?

Denis Villeneuve: „Razočaran sam što je Dina još uvijek najuspješniji film godine“

ZAZIE BEETZ

Jedna od glavnih uloga u seriji Atlanta (2016.-2022.), osigurala je ovoj njemačko-američkoj glumici popularnost i niz nagrada struke, no 32-godišnja Zazie Beetz najpoznatija je u ulogama u blockbusterima kao što su Deadpool 2 (2018.) te Joker (2019.) čiji nastavak – Joker: Folie à Deux – očekujemo krajem ove godine.

Osim fizičke kondicije koja je ključna za uloge u akcijskim filmovima, Beetz je pokazala da ju zna izvrsno kombinirati s humorom. Kako bi se snašla u akcijskom filmu možda je najbolje zaključiti po ulogama koje je imala u akcijskom vesternu Tko nisko pada (The Harder They Fall, 2021.), redatelja Jeymesa Samuela, te akcijskoj komediji Brzina metka (Bullet Train, 2022.), Davida Leitcha.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS