Oglas

Ove holivudske zvijezde dolaze u Veneciju, a dvije će jako paziti da se ne susretnu

PR PR

Tim Burton će filmom Bubimir Bubimir večeras otvoriti Filmski festival u Veneciji, no koji će još filmski naslovi privući pažnju publike na 81. izdanju najstarijeg filmskog festivala na svijetu.

KINOFILM – hrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

U narednih 11 dana Venecija postaje filmsko središte svijeta. U svojem 81. izdanju, Međunarodni filmski festival u Veneciji privući će brojne holivudske zvijezde, ali i renomirane autore iz cijeloga svijeta, pa će Lido, venecijanski otok na kojem se događa festival, još jednom biti raj za sve filmofile.

Venecija nije samo jedan od najprestižnijih svjetskih filmskih festivala, već i najstariji. Prvi filmski festival u Veneciji održan je davne 1932., kada je diktator Benito Mussolini shvatio koliki utjecaj može imati sedma umjetnost. U svojih devet desetljeća postojanja, festival je prošao kroz niz uspješnih i neuspješnih razdoblja, ali nema nikakve sumnje da je posljednjih godina u jednom od najuspješnijih faza, piše Kinofilm.

Naime, dok je prije 15-20 godina, pritisnut infrastrukturalnim i organizacijskim problemima, sve više tonuo u prosječnost, danas je festival opet jedan od najmoćnijih na svijetu. Dokaz? Ne treba ići dalje od popisa filmova koji će biti prikazani na Lidu.

PROČITAJTE VIŠE NA KINOFILMU:
Netflix priprema seriju o Victoriji Beckham
Nova vrana je horor kakav više nikada ne želimo vidjeti
Je li ovo francuska komedija godine?

Veneciju će večeras otvoriti film Bubimir Bubimir, nestrpljivo iščekivani nastavak kultnog filma Bubimir iz 1988., u kojem se uz redatelja Tima Burtona vraća i glumački trio Michael Keaton, Winona Ryder i Katherine O’Hara.

No, to je tek početak holivudske okupacije Lida. Na festival dolaze i Joaquin Phoenix i Lady Gaga s filmom Todda Phillipsa Joker: Ludilo u dvoje. Pablo Larraín nastavlja svoj niz filmskih biografija slavnih žena s filmom Maria u kojem čuvenu opernu divu Mariju Callas tumači Angelina Jolie. Jolie će dobro paziti da joj se na malom prostoru putevi ne susretnu s bivšim suprugom Bradom Pittom, koji će uz prijatelja Georgea Clooneyja predstaviti film Vukovi.

Pažnju privlači i erotski triler Babygirl u kojem glume Nicole Kidman, Harris Dickinson i Antonio Banderas, dok će svoju dozu medijskih svjetala zasigurno dobiti talijanski redatelj Luca Guadagnino koji je Queer, adaptaciju romana Williama S. Burroughsa, snimio s Danielom Craigom i Jasonom Schwartzmanom. I, kao da sve ovo prethodno nije dovoljno, na Mostri će španjolski redatelj Pedro Almodóvar prikazati svoj prvi film na engleskom jeziku – The Room Next Door s Julianne Moore i Tildom Swinton.

Koji će još filmovi biti prikazani u Veneciji pročitajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS