Veličanstven trenutak

Evo koju je fotografiju kralj Charles odabrao za svoju božićnu čestitku, bio je to trenutak koji je čekao cijeli život

Kralj Charles Profimedia 1/33 >> Pogledaj i ovo +22 Galerija

Fotografija novookrunjenog britanskog kralja Charlesa i kraljice Camille u Buckinghamskoj palači nakon krunidbe odabrana je za božićnu čestitku kraljevskog para, priopćila je Buckinghamska palača.

Charles je okrunjen za kralja u svibnju ove godnine, osam mjeseci nakon što je stupio na prijestolje, na veličanstvenoj ceremoniji u londonskoj Westminsterskoj opatiji s poviješću dugom više od tisuće godina.

Charles je na fotografiji prikazan kako nosi krunu Carsku državnu krunu, plašt (Robe of Estate) i krunidbenu tuniku, a Camilla nosi krunu Kraljice Marije, plašt i haljinu koju je dizajnirao Bruce Oldfield.

Fotografiju je snimio Hugo Burnand u Prijestolnoj dvorani, priopćila je palača.

I princ William i princeza Kate Middleton objavili su svoju ovogodišnju božićnu čestitku, koja je zapravo intiman i opušteni obiteljski portret na kojoj poziraju sa svoje troje djece, dok su svi jednako obučeni.

Crno-bijela fotografija koju su odabrali princ i princeza od Walesa prikazuje ih nasmijane uz 10-godišnjeg princa Georgea, 5-godišnjeg princa Louisa i 8-godišnju princezu Charlotte koja sjedi na stolcu ispred svih njih. Odjeveni su u jednake jednostavne bijele košulje i tamne hlače, odnosno traperice.

Britanci i obožavatelji kraljevske obitelji oduševljeni su takvom božićnom čestitkom i to jer je nenametljiva i ležerna, a mnoge je podjsetila na čestitke iz prošlih vremena, posebno one koje je pripremila Williamova majka, pokojna princeza Diana.

Božićna čestitka iz 1992. godine koju su objavili tadašnji princ Charles i Diana, prikazuje opuštene prinčeve Williama i Harryja koji poziraju ispred lagane teksturirane pozadine u bijelim košuljama i odgovarajućim hlačama.

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity S glavnih aduta Jelene Rozge nije bilo lako skrenuti pogled, u ultrakratkoj kožnoj haljinici zapalila je atmosferu u Frankfurtu!

1/37 >> Pogledaj i ovo +33 Celebrity Pogledajte trenutak kada je Mate Bulić doveo Dalića na pozornicu, dobio je glasne ovacije: "Da Hrvati budu ponosni!"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS