Uvijek je bila posebna

Otkriveni iznenađujući detalji iz djetinjstva kraljice Elizabete koji su šokirali britansku javnost

showbuzz DNEVNIK.hr

Nepoznati detalji života britanske kraljice Elizabete otkriveni su u knjizi "The Guverness" autorice Wendy Holden.

Nova knjiga autorice Wendy Holden "The Guverness" iznijela je dosad nepoznatu tvrdnju o 94-godišnjoj kraljici Elizabeti II i to podatak iz njezina djetinjstva prema kojem joj je patila od opsesivno-kompulzivnog poremećaja zbog kojeg je primjerice olovke uvijek slagala u ravnu liniju kako bi se osjećala sigurno.

Knjiga koja je na Amazonu opisana kao povijesna i biografska govori o Marion Crawford koja je bila učiteljica Njezina veličanstva dok je bila mlada princeza. Jedno poglavlje, o koje piše britanski The Sun, otkriva da je Elizabeta II kompulzivno slagala olovke i tanjure kada je imala priliku za to.

"Marion, koja se specijalizirala za dječju psihologiju, shvatila je da je bila riječ o opsesivnom poremećaju. Na pitanje zašto tako slaže predmete, Elizabeta joj je odgovorila da se zbog toga osjeća sigurno, ali na pitanje sigurno od čega joj nikada nije odgovorila", piše u knjizi.

Sama Marion je u vlastitoj knjizi "Male princeze" iz 1950. godine priznala da je tada buduća kraljica koju je ona zvala Lilibet bila vrlo uredno dijete koje je svoje stvari držala besprijekorno uredno i čuvala ih.

"Svojedobno sam postala prilično zabrinuta za Lilibet i njezine faze. Postala je gotovo previše uredna. Tijekom večeri bi nekoliko puta ustajala iz kreveta kako bi uredno posložila cipele i odjeću", otkrila je Marion, dodajući da ju Elizabetina sestra Margaret uskoro počela imitirati i smijati joj se zbog takvih postupaka.

1/9 >> Pogledaj i ovo +5 Celebrity Ovo je najbogatija žena na svijetu: Zbog muža milijardera koji ju je prevario s voditeljicom o njoj bruji cijeli svijet

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS