Oglas

Kako je glumica iz meksičkih telenovela postala nova holivudska kraljica horora

PR PR

Meksička glumica Melissa Barrera revitalizirala je Vrisak, a trenutačno ju gledamo u vampirskoj horor komediji Abigail. No, ona odlično ‘pliva’ i u ostalim žanrovima, pogotovo glazbenim.

KINOFILM – hrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

Jasnim zauzimanjem stava u palestinsko-izraelskom sukobu, Melissa Barrera “zaradila” je otkaz u franšizi Vrisak (Scream), no to definitivno nije ono po čemu bismo trebali pamtiti ovu 33-godišnju meksičku glumicu koju trenutačno imamo prilike gledati u vampirskoj horor komediji Abigail, piše Kinofilm.

Melissa Barrera počela je glumiti kao 21-godišnjakinja i već se pokazala kao glumica koja se izvrsno snalazi u najrazličitijim žanrovima. Osim toga, odlična je pjevačica i plesačica. Te je vještine pokazala u filmskoj adaptaciji mjuzikla Visine New Yorka (In the Heights, 2021.), u režiji Jona M. Chua, ali imodernoj filmskoj verziji kultne opere Carmen (2022.) u kojoj su ona i Paul Mescal tumačili glavne uloge. Sad je, pak, imamo prilike gledati u ulozi vampirice-balerine, u horor komediji Abigail, po mišljenju kritičara, najboljim i najluđim filmom redateljskog dvojca koji čine Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett.

Pročitajte više na Kinofilmu:

Giancarlo Esposito je planirao vlastito ubojstvo prije nego je dobio ulogu u ‘Breaking Bad’
Hrvatski film ‘Čovjek koji nije mogao šutjeti’ u utrci za Zlatnu palmu
‘ScreamBoat’: Mickey Mouse horor film dolazi u kina 2025.

U filmu Barrera tumači naslovnu ulogu, 12-godišnju otetu djevojčicu koju otmičari drže zatočenom u vili, čekajući da njihov pretpostavljeni preuzme otkupninu od njezinog oca. No, uskoro postaje jasno da Abigail nije tek obična djevojčica, nego vampirica koja se iz lovine pretvara u lovca…

Osim što odlično pjeva i pleše, Melissa Barrera tečno govori španjolski i engleski te ima i sposobnost brzog usvajanja naglasaka karakterističnih za pojedine jezike (npr. britanski naglasak), što je velika prednost u poslu kojim se bavi.

U Meksiku je najpoznatija po ulogama u tamošnjim sapunicama, pogotovo onoj pod nazivom Siempre tuya Acapulco (2014.) u kojoj je igrala glavnu ulogu i koja ju je i učinila poznatom, ali i telenoveli Tanto amor (2015.). Glumila je i u Netflixovoj seriji Club de Cuervos (Club of Crows, 2015.-2019.), no ono što ju je učinilo poznatom i izvan granica Meksika, i što je ujedno “vratilo u život” franšizu Vrisak, svakako je njezina uloga Sam Carpenter.

Više o tome kako je Melissa Barrera, zvijezda filma Abigail, postala kraljica horora pročitajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS