i on je bio na meti optužbi

S tragičnom smrti sina nikad se nije pomirio, a dugo je tvrdio da je bio žrtva ucjene i teorije zavjere

showbuzz DNEVNIK.hr

John Travolta je nakon smrti sina Jetta optužio vozača hitne pomoći i njegova odvjetnika da su ga ucjenjivali za 20 milijuna funti.

Obitelj Johna Travolte (67) je u siječnju 2009. godine zadesila strašna tragedija nakon koje su glumca progonile teorije zavjere i navodne ucjene.

Travolta i njegova pokojna supruga Kelly Preston, koja je prošle godine izgubila bitku s rakom dojke, na obiteljskom odmoru ostali su bez svojeg najstarijeg sina Jetta koji je pronađen u beživotnom stanju u kupaonici njihove vile na Bahamima.

Tada je imao samo 16 godina, a ovoga tjedna bi proslavio 29. rođendan, što njegov otac nije propustio zabilježiti na svojem Instagramu gdje je podijelio njihovu zajedničku fotografiju.

Jett je bolovao od Kawasakijeva sindroma, bolesti koja pogađa arterije i zbog toga je od svoje druge godine bio vrlo lošeg zdravlja te je patio i od autizma i astme.

Tijekom obiteljskog odmora doživio je napadaj i srušio se u kupaonici te je prilikom pada ozlijedio glavu, da bi ga u bolnici proglasili mrtvim.

Uslijedio je javni linč na Jettove roditelje koje su mnogi optužili da nisu dovoljno dobro brinuli o svojem sinu jer njihova scijentološka crkva, čiji su oboje bili članovi, ne priznaje stanja poput autizma.

Kasnije se doznalo i da je John nakon sinove smrti otišao na policiju tvrdeći da je bio žrtva ucjenjivačke zavjere od 20 milijuna funti.

Travolta je optužio vozača hitne pomoći i njegova odvjetnika da su ga ucjenjivali zbog formulara za odštetu koji je potpisao.

Vozač hitne pomoći tvrdio je kako su John i njegov tim bili zabrinuti zbog okolnosti Jettova pada i htjeli su da ge se preveze do doma zdravlja u Floridi umjesto u bolnicu koja je bila udaljena 15 minuta od hotela.

Vozač i njegov odvjetnik porekli su optužbe o iznuđivanju i slučaj je završio na sudu, gdje su optuženi da su tražili milijune u zamjenu za formular o odšteti koji je navodno dokazivao da je John odbio poslati svojeg sina u lokalnu bolnicu prije nego se oko toga predomislio.

Suđenje je proglašeno nevažećim nakon što je jedan političar s Bahama na televiziji izjavio kako su optuženi proglašeni nevinima prije nego je odluka donesena i određen je novi datum početka procesa.

No glumac je zatim odlučio odbaciti optužbe jer je sve to bilo previše emotivno za njega i obitelj te je izjavio kako je vrijeme da nastave dalje.

Uz Jetta, John i Kelly u braku su dobili i kći Ellu Bleau (21) te sina Benjamina (10).

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS