piše knjige

Bila je najvatrenija članica pop-senzacije i šokirala je svijet kada je napustila grupu, a danas živi mirnim obiteljskim životom

showbuzz DNEVNIK.hr

Geri Halliwell znamo kao "Ginger Spice", a ta slavna Britanka nakon odlaska iz Spice Girls pokrenula je i uspješnu samostalnu karijeru. Povodom njezina rođendana prisjetili smo se detalja iz njezina života.

Britanska glazbenica Geraldine Horner, poznatija kao Geri Halliwell, bila je dio pop-senzacije Spice Girls, a upravo je ona ostavila svijet u šoku kada je objavila da se povlači iz poznatog sastava i kreće u samostalne vode. I dalje se bavi glazbom, no karijeru je ostvarila i u drugim poljima - objavila je dvije autobiografske knjige te seriju knjiga za djecu.

Prije nego što je sa Spice Girls osvojila svijet, Geri je radila kao plesačica u klubu na španjolskoj Mallorci. Pozirala je i gola u nekoliko navrata, a otkako se proslavila, te su fotke bile u fokusu brojnih medija.

Skupa s Mel C, Mel B, Victorijom Beckham i Emmom Bunton, Geri je 1994. godine bila na audiciji za novu grupu te su djevojke u kratkom roku osvojile svjetske top-liste. "Wannabe", "Spice up your life", "Say you'll be there" i "Too Much" samo su neki od hitova kojima su Spice Girls pomele svu konkurenciju sredinom 90-ih godina. Do danas su ostale jedna od najuspješnijih ženskih pop-skupina u povijesti svjetske glazbe.

Geri je ostala zapamćena i po frazi "girl power" (ženska snaga) koju je često promovirala. Uska haljina na britansku zastavu u kojoj je nastupila na dodjelama nagrada Brit postala je dijelom povijesti te se povezuje često i s njezinom ideologijom. U intervjuu 1996. godine otkrila je kako je inspiracija toj ideologiji bila bivša britanska premijerka Margaret Thatcher. Bila je bliska prijateljica s legendarnim Georgeom Michaelom, a u trenutku najveće slave svi svjetski mediji pratili su svaki njezin korak.

Odlazak iz Spice Girls i samostalna karijera

Krajem svibnja 1998. godine Geri je šokirala fanove diljem svijeta kada je objavila da odlazi iz Spice Girls zbog borbe s depresijom te zbog razmirica koje su se pojavile u bendu. Godinu kasnije pokrenula je uspješnu samostalnu karijeru te je prodala više od pola milijuna kopija svog prvog albuma "Schizophonic". Do danas se već nekoliko puta povlačila i vraćala glazbi, a bila je i dijelom Spice Girls kada su djevojke odradile povratničku turneju.

Godinu nakon što je službeno napustila Spice Girls, objavila je prvu autobiografiju "If Only", u kojoj je opisala što se sve događalo u bendu, a knjiga je postala svjetski bestseler.

Privatni život uspješno je skrivala dok je bila na vrhuncu slave, no mediji su ipak dolazili do nekih detalja. Vezu sa scenaristom Sachom Gervasijem započela je 2005. godine, a par je godinu kasnije dobio kćer Bluebell Madonnu. Djevojčici su kume bile Victoria Beckham i Emma Bunton. Christophera Hornera upoznala je 2014. godine, a krajem iste godine par je objavio zaruke. Vjenčali su se 15. svibnja 2015. godine, a godinu kasnije dobili su prvo zajedničko dijete. Drugog sina su dobili 2017. godine, a oboje su posvojili i djecu koju su dobili s prijašnjim partnerima.

Geri danas živi mirnim životom i uživa s obitelji. Medijsku je pažnju plijenila i kada je smršavjela 44 kilograma nakon borbe s bulimijom. Kaže kako je nadišla sve probleme koje je imala, a osjeća se ugodno u svom tijelu. 

1/2 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Oglasila se supruga Rajka Dujmića, ali samo kako bi komentirala istup poznatog estradnog menadžera o nekim njegovim kolegama

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS