Najpopularnija petorka

Djevojke su zbog njih padale u nesvijest, a srca su im bila slomljena kad su u danima najveće slave uzeli pauzu

showbuzz DNEVNIK.hr

Prodali su preko 100 milijuna kopija albuma diljem svijeta, a dobili su i zvijezdu na Stazi slavnih u LA-u. Backstreet Boys su do danas ostali jedan od najuspješnijih boybendova na svijetu.

AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson i Brian Littrell 90-ih su godina bili najveća patnja svih djevojaka diljem svijeta, cure su zbog njih padale u nesvijest, a svaki put kada bi objavili novu pjesmu prodaja im se podizala za nekoliko milijuna primjeraka. I danas su ostali poznati kao jedan od najvećih bendova svih vremena - Backstreet Boys.

Howie i AJ su iz Orlanda na Floridi, a krenuli su zajedno stvarati glazbu te su preko audicija upoznali Nicka Cartera. Trojac je odlučio pokrenuti grupu, a Kevin i Brian, inače rođaci, u to su vrijeme pjevali u lokalnom crkvenom zboru u Kentuckyju. Nakon što se Kevin preselio na Floridu i upoznao ostatak budućeg benda pridružio im se i tako je sve krenulo. Lou Pearlman je 1992. godine objavio oglas u kojem je napisao da želi oformiti vokalnu grupu, a nakon brojnih audicija na koje se prijavilo tisuće mladih glazbenika izbor je pao na danas slavnu petorku. 20. travnja 1993. godine službeno su formirani, a i danas slave taj datum kao rođendan benda. Prvi nastup imali su 8. svibnja 1993. godine u Orlandu, a ostalo je povijest.

Prvi album pod imenom "Backstreet Boys" grupa je objavila 1996. godine, uslijedio je "Backstreet's Back" godinu kasnije, a s albumom "Millennium" 1999. godine bili su na vrhuncu slave. Godinu kasnije objavili su "Black & Blue", čime je njihova slava krenula nizbrdo. Bend se razišao na dvije godine i više ništa nije bilo isto. Sigurno se sjećate i trenutka kada je Kevin odlučio otići iz benda te su postali četvorka, a svi smo znali da se nikada više neće vratiti u punom svjetlu. Prodali su preko 100 milijuna kopija albuma diljem svijeta, a dobili su i zvijezdu na Stazi slavnih u LA-u. Dečki su i danas aktivni, no vrijeme njihove najveće popularnosti je prošlo prije dvadeset godina. Ipak, to ne znači da ih ne pratimo i danas, a svi članovi nekad popularnog benda danas su u braku i još uvijek su dobri prijatelji.

Svi su u sretnim brakovima i imaju po dvoje djece

Kevin Richardson danas ima 48 godina, a najstariji je član megapopularne grupe. Nakon što je otišao iz Backstreet Boysa, glumio je na Broadwayju, bio je model za Versaceove muške linije, a pojavio se i u nekoliko indie filmova. Svoju suorugu Kristin koja je dvije godine starija od njega upoznao je još prije nego što je grupa postala popularna i to na Floridi dok je radio u Walr Disney Worldu. Ondje je glumio Aladdina, a ona je bila Belle, dosta romantično. Nakon što su sedam godina hodali par je 2000. godine objavio zaruke na MTV-u. Četiri mjeseca kasnije vjenčali su se u Kentuckyju, a prvo dijete su dobili 2007. godine. Danas imaju dvoje djece i dalje su sretno u braku.

Bez AJ-a McLeana ne bi bilo ni Backstreet Boysa. On je službeno prvi član benda, a upravo njemu imamo zahvaliti na glazbenom fenomenu koji nam je ostao do danas urezan u pamćenju. AJ je bio "zločesti dečko" benda, privatno i poslovno. Imao je problema s alkoholom, no bio je na odvikavanju i danas je čist. Frizerku Rochelle upoznao je 2009. godine, a zaprosio ju je godinu dana kasnije na pozornici koncerta u Las Vegasu, točno na svoj 32. rođendan. Par se vjenčao 2011. godine u Los Angelesu i danas imaju dvije kćeri. Zanimljivo, on je jedini iz benda koji ima kćeri.

Howie Dorough je kao i svi iz grupe nastavio sa samostalnom karijerom. Svoj prvi album objavio je 2011. godine, a u braku je sa suprugom Leigh, koju je upoznao zahvaljujući upravo Backstreet Boysima. Upoznali su se 2000. godine dok je ona radila za grupu, a kleknuo je u novogodišnjoj noći 2006. godine te su se vjenčali godinu kasnije. Imaju dva sina, James se rodio 2009. godine, a Holden 2013.

Brian Littrell je oduvijek otvoreno pričao o svojoj vjeri, a došao je na svoje nakon raspada Backstreet Boysa. Svoj prvi krščanski album objavio je 2006. godine, a do danas je jedan od najpoznatijih izvođača tog žanra u SAD-u. Suprugu Leighanne upoznao je na setu spota "As Long As You Love Me" 1997. godine, gdje je ona radila kao model. Brzo nakon toga su počeli hodati, a vjenčali su se u rujnu 2000. godine. Njihov sin Baylee također je glazbenik u usponu, majka mu je menadžerica, a s Brianom često nastupa te su već odradili na desetke koncerata diljem SAD-a.

Ljepotan Nick Carter svojedobno je bio najpopularniji član benda, a kao i ostali pokrenuo je samostalnu karijeru. Solo album "Now or Never" objavio je 2002. godine, a bio je i u showu "House of Carters" koji je njegovu obitelj pratio 2006. godine. Suprugu Lauren upoznao je 2011. godine na slijepom spoju, a tri godine kasnije vjenčali su se u Santa Barbari. U travnju 2014. godine dobili su sina Odina, a danas su ponosni roditelji svoje djece.

Backstreet Boys su vlasnici danas već kultnih pop hitova, a u Zagrebu su bili prije deset godina, gdje su koncert održali u Areni. I danas su aktivni, a svoj posljednji album objavili su prošle godine.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS