Željka je izašla iz svoje sigurne zone i to ju je skupo koštalo: "Onda to ispadne kaos, baš sam se razočarala"
Žiri i gošće gastroduela na Medvednici veći su broj dali crvenom timu, točnije 148 bodova, kojeg je vodila Zvijezdana Posavec, a jela plavoga tima ocijenili su sa 136 bodova.
Najmanje bodova dobio je desert kojeg je za plavi tim pod vodstvom Tomislava Markovića pripremila Željka Bleuš, a bilo je to ujedno i najlošije ocijenjeno jelo na večeri.
''Znala sam da nije dobro, ali me šokiralo da toliko ne valja. Baš sam se razočarala'', priznala je odmah Željka, koja je nezadovoljstvo pripremljenim iskazala i odmah po serviranju.
Predjelo plavog tima bilo fantastično i bilo je najbolje ocjenjeno jelo od svih posluženih, plavi tim ovoga je puta bio gubitnički.
''Činjenica je da je Željka u dva deserta riskirala, da je izašla iz svoje sigurne zone, spotaknula se i pala'', rekao je Tomislav dodajući kako je imala zapravo jako dobru ideju. No, da ne bi sve bilo crno, Željka je dobila i veliku pohvalu za džem od kapara koji je bio sastavni dio predjela.
''Možda je najveći problem to što bih ja svašta stavila na tanjur i onda to ispadne kaos'', priznala je Željka.
Žiri im je zamjerio i što im je kod glavnog jela odojak ostao žilav, korica nije bila dobro pečena, a nije bilo ni začinjeno koliko je trebalo. Dok su se članovi plavog tima ostali boriti za imunitet, crveni, pobjednički tim išao je na edukativan izlet u tvornicu ''Sirela''.
Ovoga puta žiri je odlučio imunitet ne dodijeliti timu, tako da su se svi ravnopravno borili za njega. Kako bi borba bila što zanimljivija, kandidati su morali naučiti nešto novo, a u tome im je pomogao gost kuhar Saša Pribičević, veliki zaljubljenik u kuhinju Dalekog istoka.
''Spletom okolnosti zaposlio sam se u jednom japanskom restoranu. Probao sam to raditi. Slavonac sam i dosta mi je srodna začinjena kuhinja'', rekao je on i predstavio nekoliko tehnika izrade sushija.
Zadatak u prvoj eliminacijskoj fazi bio je repliciranje nekih od tih postupaka, a morali su pokazati koliko su vještina usvojili iz njegove prezentacije. U ovoj je fazi najlošije prošla Gorana čiji su sushiji bili nezadovoljavajući te je daljnji tijek borbe s istočnjačkom kuhinjom za imunitet pratila s galerije.
U drugoj fazi kandidati plavog tima trebali su napraviti svoj sushi, odnosno dvije vrste sushija po tri komada. Žiri je u obzir uzimao ideju, okus i formu, a za izvršenje ovog zadatka imali su 15 minuta. Ana je išla na jednostavnost okusa, a Željka je kazala kako je primijenila pogrešnu tehniku motanja, ali i da to nije njezino kulinarsko područje te da će se vjerojatno odraziti na tanjur. Tomislavu prilikom motanja sushi nije ispao dobro, pa je u zadnjoj minuti morao složiti novi.
''Nije mi uspio, razletio se cijeli'', kazao je Tomislav nazvavši ga Hiroshima i Nagasaki s Vijetnamskim ratom. Budući da uz sushi nije servirao soja umak, žiri nije bio zadovoljan načinom na koji je Tomislav odradio ovaj zadatak. ''Ovo je polovično uspjelo'', rekao je Stjepan.
Ana je stavila previše wasabija, čija izražajna ljutina nije prijala žiriju, a Željka je imala poteškoće u snalaženju s nazivima. Zbog toga što su svojim sushi kreacijama razočarali žiri nitko nije osvojio imunitet.
''Sad ste svo četvero ravnopravni i svo četvero idete u eliminacijski izazov'', poručili su im.
Tko će od njih ostati u show, a kome se približio kraj MasterChef avanture, pogledajte u sljedećoj epizodi.