Bruse se posljednji detalji

Naš predsjednik i prva dama svjedočit će povijesnom događanju, a morat će pratiti i posebna pravila

Kraljevska krunidba se bliži, a ovom povijesnom događanju prisustvovat će i naš predsjednik Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović. Što će odjenuti i što se još priprema za ovaj dan pogledajte u prilogu.

Pripreme za krunidbu sve su intenzivnije. Za put se pripremaju i predsjednik Milanović i prva dama. Pomno je osmišljen svaki detalj, pa je tako kralj dao i posebne naputke za odijevanje. Na pogrebu kraljice Elizabete Sanja Musić Milanović nosila je crni kaput sa satenskim pojasom.

Što će biti njezin odabir za krunidbu, još ne otkriva, ali pitali smo Ivana Friščića, dizajnera čija je odijela prva dama već nosila - kakva je odjeća prigodna.

''Prva dama će vjerojatno posegnuti za nečim svečanim, jer ako gledamo dress code koji je najavljen - biznis, to je nešto što je u ženskom odijevanju poslovna haljina pa ona nekako ne dolazi u obzir već će se voditi time da to bude zlatni tonovi, crne nijanse, večernje haljine koje bismo mogli inače vidjeti na crvenom tepihu'', rekao je Ivan Friščić.

I Hrvatska priprema nešto posebno za krunidbu. Neslužbeno doznajemo da će ceremonija praćenja krunidbe biti organizirana u Osijeku u arheološkom muzeju. Tamo će krunidbu gledati i britanski veleposlanik zajedno s uzvanicima, među njima i osječkim gradonačelnikom. Pit će se Iločki traminac kojeg kraljevska obitelj voli i koji je služen na Krunidbi Elizabete II. Ali možda se to vino bude pilo i na samom dvoru.

''Mi smo zainteresirani svakako za slanje vina na engleski dvor i upravo je taj postupak u pregovorima s tim da bi mi ove godine na krunidbu kralja Charlsa poslali određenu količinu traminca kao poklon kraljevskoj obitelji'', kazala je Vesn Štajner. 

Detalji ceremonije otkrivaju se na kapaljku. A najvjerojatnije će dan prije krunidbe kralj Charls i supruga Kamila u popodnevnim satima održati prijam za uzvanike.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS