Afera 'Kiklop'

'Nekome je i Coelho trash'

showbuzz DNEVNIK.hr

Skandal tjedna koji je ujedinio mlade i širokoumne pisce nepobitno je ukidanje kategorije za hit godine nagrade Kiklop jer ga je trebala dobiti Nives Celzijus. Da je nepravda nanesena jednoglasno su zaključili i poznati, a Nives je jasno dala do znanja kako će pravdu, ako je potrebno, istjerati tužbom.

Iako im kontroverzna Nives nije baš najomiljenija osoba, neki su se svejedno složili da joj je nanesena nepravda. Na njenu stranu stala je i poznata književnica Arijana Čulina koja je izjavila da takav potez nije u redu.

Nives nije tužna zbog same nagrade već, kako kaže, zbog nanesene nepravde.

Na stranu Playboyeve zečice, koja je mjesto u javnosti dobila više po skandalima nego po intelektu, digle su se i udruge za ljudska prava.

'Prekršen je i zakon te mislim da se radi o klasičnom djelu prijevare', rekao je Ivan Zvonimir Čičak.

'Ja ću uvijek izabrati da sjedim s gđom Nives nego s takvim osobama koje su spremne diskriminirati', nadovezala se Sanja Sarnavka iz udruge B.A.B.E.

'Ne razumijem u čemu je problem zato što je to nekome trash? Nekome je trash i Coelho', smatra Josipa Pavičić.

Komentari o novopečenoj književnici mogli su se čuti iz svih kuloara.

'Vjerujem da sam jedan od najboljih poljoprivrednika agronoma u državi, a nisam nikad bio u takvoj školi. Vjerujem da sam jedan od najboljih pekara, a nisam bio u školi', izjavio je o cijelom događaju Željko Mavrović.

'Kada bi svi bili na istom tržištu onda bi to mogli tako gledati. Ovako, naravno da će netko prije uzet njenu knjigu jer se nudi uz novine i kaugume nego knjiga koja se prodaje samo u knjižnici', smatra glumac Vladimir Tintor.

No ništa Nives ne može spriječiti da se nastavi baviti pisanjem, već piše dvije nove knjige.

Uostalom, ako je David Beckham mogao dobiti Britansku književnu nagradu, može i Nives Kiklopa, a nadležni na sajmu knjiga mogli bi malo bolje posložiti kategorije, kao što su to u svijetu odavno napravili.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS