Britanska tradicionalna

Kraljica odlikovala Davida Sucheta i Annie Lennox

showbuzz DNEVNIK.hr

Pjevačica Annie Lennox, glumac David Suchet i nogmetni sudac Howard Webb nalaze se među britanskim uglednicima koji su u petak odlukom kraljice Elizabete odlikovani Redom Britanskog Carstva.

David Suchet (64), najpoznatiji po naslovnoj ulozi u televizijskoj seriji 'Hercule Poirot', dobio je odličje Zapovjednika Reda Britanskog Carstva (CBE), najviše u ovom krugu tradicionalnih novogodišnjih kraljičinih odlikovanja, u kojem nitko nije proglašen vitezom.

Pjevačici Annie Lennox, nekad zaštitnom znaku skupine Eurythmics, engleskog pop sastava koji je na vrhuncu slave bio u 1980-ima, dodijeljeno je odličje Časnice Reda britanskog carstva (OBE) za njezin humanitarni rad u Africi. Pedesetšestogodišnja pjevačica priznanje je zaslužila za svoj rad na suzbijanju siromaštva i AIDS-a.

Na popisu odlikovanih je i Martin Broughton, predsjednik British Airwaysa, britanske zrakoplovne kompanije za koju je 2010. bila teška godina, u kojoj je njezino kabinsko osoblje dvadesetak dana provelo u štrajku, a zrakoplovi su prisilno bili prizemljeni prvo zbog vulkanskog pepela, a onda i zbog snijega.

Tu su i Anne Begg (55), jedina zastupnica u parlamentu u invalidskim kolicima, odlikovana za svoj rad s invalidnim osobama, Ivor McGregor (62), policajac koji je pomogao da se razoruža sumnjivac u navodnom pokušaju otmice princeze Anne 1974. i Howard Webb, nogometni sudac koji je sudio finale Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. i za to je proglašen Članom Reda Britanskog Carstva (MBE).

>> Enterpriseov Jean-Luc Picard postao vitez

Premda nije među uglednicima, ne treba zaboraviti ni glavnog strojara poznatog pokretnog mosta Tower Bridgea u Londonu. (Hina)

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS