Najprofitabilniji 'jeftini' filmovi

Uložili 15 tisuća, a zaradili 197 milijuna dolara!

showbuzz DNEVNIK.hr

San svakog filmaša, ali i producenta je za minimalni budžet snimiti film koji će zaraditi desetine, pa i stotine milijuna dolara, no rijetkima je to uspjelo.

'Snimanje jeftinog i nezavisnog filma je uvijek zabavnije i uzbudljivije od snimanja skupog blockbustera. Ovi filmovi na listi su dokaz da filmu nisu potrebni milijuni dolara da bi bio uspješan, već samo je potrebno malo originalnosti i kreativnosti', napisao je na bloger Filmski, koji je svoj zadnji post na Blog.hr-u posvetio filmovima koji su usprkos minimalnom budžetu uspjeli zaraditi desetine, pa i stotine milijuna dolara.

Donosimo vam neke od filmova koji su 'upali' na listu koju je sastavio Filmski.

'Noć živih mrtvaca' (1968) - Film koji je postao kult horor žanra. S uloženih 114,000 dolara film je uspio zaraditi preko 30 milijuna.

'Rocky' (1976) - Film koji je proslavio Sylvestera Stallonea i postao klasik uspješnog serijala o boksaču Rockyju. U film je uloženo tek milijun dolara, a zarada je prešla 225 milijuna.

Ostatak liste, na kojoj se između ostalog našao film koji je sa samo 15,000 uloženih dolara zaradio nevjerojatnih 197 milijuna, pročitajte u zadnjem postu blogera Filmski na Blog.hr-u!

 

Dragi čitatelji, uključite se i 'zaplivajte' blogerskim vodama na Blog.hr-u, gdje u samo nekoliko klikova možete otvoriti svoj blog i upustiti se u blogersku avanturu, a vaše najbolje uratke obaviti ćemo na našim stranicama Dnevnik.hr-a!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS