Stopama hollywooda

Mladi i talentirani: Upoznajte Embassy 516!

showbuzz DNEVNIK.hr

Ako još niste čuli za bend 'Embassy 516', sada je pravo vrijeme!

Bend postoji već pet godina, a sada su napokon i potpisali diskografski ugovor i njihov album 'Surveillance Of The Environment' u prodaju će se naći 16. svibnja.

Dečki iz benda Tomislav Kličan (bubnjevi), Nikša Sentić (bass gitara), Marjan Žitnik (klavijature), Žarko Dragojević (gitara, vokal) potrudili su se oko cijelog imidža, a MTV Adrija prepoznala je njihov talent u regiji. Da Embassy 516 doista misli ozbiljno potvrđuje i poznati holivudski producent Tom Baker. U vrijeme kada je producirao njihov materijal, radio je i na svjetskom megahitu 'The Girl With The Dragon Tattoo', glazbenih autora Trenta Reznora (Nine Inch Nails) i Atticusa Rossa koji su za prijašnje radove na soundtracku filma 'The Social Network' dobili nagrade Grammy i Oscar.

Inspiracija za album

Na albumu 'Surveillance Of The Environment' naći će se 12 pjesama koje tvore audio – vizualnu cjelinu koja ima uporište u sociološkoj ideji Harolda Lasswella. Riječ je o komunikacijskoj teoriji po kojoj je 'prvi stupanj komunikacije- kontrola i nadzor okruženja u kojem živimo'. Time inspirirali, Emsassy 516 je imenovao je i vlastiti album.

Bend je pobijedio je na natječaju za In Music Festival 2010., a pozornicu su dijelili sa svjetskim velikanima poput: Massive Attack, The Flaming Lips, Ladytron, Broken Social Scene,…
Upoznajte ih i vi! Premijera videospota očekuje se kroz petnaestak dana.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS