Agencija lagala o godinama

Strani mediji u šoku: Hrvatska manekenka s 13 godina na modnoj pisti!

showbuzz DNEVNIK.hr

Agenti lijepe Valerije lagali su o godinama da bi ona mogla hodati svjetskim modnim pistama!

Samostalnu karijeru Valerija Šestić započela je s 13 godina, kada ju je u Zurichu uočila jedna modna dizajnerica i predložila da joj nosi revije. Manekenstvom se počela baviti još kao djevojčica uz mamu Mirelu koja je radila kao model, piše Gloria.
Petnaestogodišnjakinja je visoka 178 centimetara osvojila je svijet mode. Na Tjednu mode u New yorku nosila je revije najvećih modnih dizajnera poput Marca Jacobsa, Oscara de la Rente, Donne Karan, D&G-a, Herrere…

Valerijini agenti lagali su dizajnerima da ona ima 16 godina kako bi je dizajneri mogli angažirali. Tako su modne kuće čije revije je nosila, našle na meti stranih medija koji ih optužuju za angažiranje djevojčice. Valerija će 16. rođendan proslaviti 21. listopada ove godine.

'Znamo da postoji dobna granica kod angažiranja modela i pridržavamo se pravila, no nikako nismo mogli znati da Valerija ima 15 godina. Njeni agenti rekli su nam da ima 16 godina', tvrde dizajneri u zajedničkoj izjavi za Wall Street Journal.
Vodeći ljudi agencije Women priznali su pogrešku i kaju se.
Pravilnik prema kojem djevojke mlađe od 16 ne smiju nositi revije, a one mlađe od 18 snimati editorijale nakon ponoći Savez dizajnera Amerike izdao je 2007. godine.

'Njene oči, napućene usnice, način na koji hoda, sve u vezi Valerije na pozitivan je način zlobno. Zrači tolikom samopouzdanjem da je to nevjerojatno za djevojku njene dobi', rekao je Jeremy Spear iz časopisa Marie Claire.
Mlada manekenka hrvatskih korijena s roditeljima živi u Švicarskoj. Tamo je završila deveti razred i planira upisati privatni fakultet u Americi. U listopadu će proslaviti svoj 16.rođendan
 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS