Penisov monolog

Mislili ste da znate sve o penisu? Ovo sigurno niste!

showbuzz DNEVNIK.hr

Svaki muškarac bio je u neugodnoj situaciji kad njegov penis počne sam 'razmišljati'. Američki magazin Men's Health objavio je zanimljive činjenice o muškom spolnom organu.

Stvar je u tome da na penis djeluju živci koji također reguliraju krvni tlak i otkucaje srca. Što znači da penisom ne možete upravljati onako kako ste zamislili! Seksualno uzbuđenje uglavnom se ne događa namjerno, čak se može dogoditi u snu, što je svaki muškarac iskusio.

No sigurno niste znali da se penis može i smanjiti! Pod utjecajem hladne vode će se skupiti, što nikome nije ugodno. Uz to, poznato je da su muškarci vrlo osjetljivi na pitanje dužine. Neki penisi narasti će i do devet centimetara, no ima i onih koji će se povećati za svega centimetar. Alfred Kinsey, znanstvenik na području seksologije, otkrio je da manji penisi mogu narasti puno više!

Možda će vas iznenaditi da penis ima oblik bumeranga. Kao što ne vidimo korijenje stabla, tako se ne vidi ni korijen penisa koji je duboko u tijelu. Francuski znanstvenici snimali su muškarca i ženu tijekom odnosa, i otkrili da je penis zakrivljen kad je u 'uzbuđenom' stanju.

No jeste li znali da penis nema kost? No iako nema kost, možete ga slomiti. Ukoliko je poplavio i bolan je na dodir, sigurno je pukao! Iako takvi događaji nisu česti, ipak se događaju mlađim muškarcima koji imaju čvršću erekciju.

Još jednu činjenicu prenosi Svjetska zdravstvena organizacija. Samo je 30 posto muškaraca u dobi od 15 godina obrezano! Najviše je onih koji su se na obrezivanje penisa odlučili zbog zdravstvenih razloga, a nisu muslimani ni židovi. Iz WHO-a su prenijeli da obrezivanjem smanjujete šansu za dobivanje HIV-a. Ta informacija je očito utjecala na ovakav preokret u razmišljanju.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS