Uključite se i vi

Otvoren natječaj za antikorupcijski glazbeni spot

showbuzz DNEVNIK.hr

Utjecaj korupcije na našu zajednicu ne može se točno izraziti brojnim izvještajima. Da bi razumjeli kako ona utječe na život ljudi, moramo ih slušati.

Fair Play - Mladi glasovi protiv korupcije globalno je natjecanje za originalne pjesme mladih bendova (18-35 godina) na temu antikorupcije, koje organizira Globalna antikorupcijska mreža mladih (Global Youth Anti-Corruption Network), Međunarodna glazbena mladež (Jeunesses musicales Internatiional) i Institut svjetske banke (World Bank Institute).

Pozivaju se mladi bendovi da od 24. travnja 2012. do 24.srpnja 2012., kada je i krajnji rok za prijavu, postave svoje orginalne antikorupcijske glazbene spotove na Youtube i potvrde svoje sudjelovanje u Natječaju na službenoj web stranici Natječaja.

Nagrade:3 pobjednička benda osvojit će put u Brazil i sudjelovanje na Trećem globalnom antikorupcijskom forumu gdje će uživo nastupiti u Brazilu!

Kroz prva dva izdanja Fair Play je pridonio globalnoj borbi protiv korupcije sudjelovanjem glazbenika iz više od 40 zemalja kao ambasadora antikorupcijskog pokreta koji se glasnim pozivom obraćaju građanima, vladi i organizacijama da im se pridruže u borbi protiv korupcije.

Od prošle godine nositelj kampanje za Hrvatsku je Hrvatska glazbena mladež (http://www.hgm.hr/), kada su u međunarodnoj kampanji sudjelovala dva benda: Delyricum i SB Reprezenta , a ove godine Vas očekujemo u što većem broju!!! Službeno lice kampanje je Remi(Elemental).

Također u okviru Imagine Croatia 2011 ( festivala za mlade glazbenike u dobi od 15-21 godinu) proširili smo kampanju za najbolji antikorupcijski tekst , a nagrađena grupa je bila Amnezija iz Varaždina.

Ove godine nastavljamo se natječajem za najbolji antikorupcijski tekst u okviru Imagina 2012 kao proširenje Fair play kampanje u Hrvatskoj.


Preko 100 spotova mladih glazbenika sa Fair Playa 2010 i 2011 pogledajte na: www.anticorruptionmusic.org

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS