'Juan i živi mrtvaci'

Kubanski zombiji do suza nasmijali Tuškanac!

showbuzz DNEVNIK.hr

Fantastična atmosfera nastavlja se s novim proekcijama.

Na uzavreli zagrebački asfalt jučer je stigao i Jazz Vila, jedan od glavnih glumaca 'Juana i živih mrtvaca' koji u ovom nevjerojatnom filmu bizarnog zapleta i žanrovskih klišeja na kubanski način, glumi transvestita koji se pretvara u zombija.

>> Počinje Fantastic Zagreb Film Festival!

'Juan i živi mrtvaci iznimno je hrabar film za kubanske prilike, ujedno jedan od najskupljih u povijesti kubanske kinematografije, a od sudbine da završi u bunkeru spasila nas je činjenica da smo u kratkom vremenu osvojili nagrade na šest međunarodnih festivala!

Film se upravo ovih dana počeo prikazivati u Havani, doduše u dva manja kina, no to je za Kubu veliki napredak tako da mnogi kritičari već sad kubansku kinematografiju dijele na vrijeme prije i poslije Juana'. - izjavio je glumac, plesač i pedagog Jazz Vila koji se krajem godine vraća na Kubu kako bi započeo snimanje II. nastavka filma.

Među brojnim posjetiteljima jučerašnje projekcije bio je i kazališni redatelj Miran Kurshpahić koji je Juana i žive mrtvace ocijenio kao iznimno zabavan i nepretenciozan film koji se koristeći klišejima zombie žanra hrabro pozabavio suvremenim kubanskim tabu temama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS