Fatalne žene i gangsteri

'Mnogi muškarci kažu da sam im bila fatalna'

showbuzz DNEVNIK.hr

Postoje li i danas fatalne žene, te koliko su se muškarci promijenili u odnosu na to doba otkrivaju naše glumačke dive.

Izložba akademskog slikara i dizajnera cvijeća Saše Šekoranje u idućih nekoliko minuta vratit će vas u vrijeme noira - vrijeme holivudskih crno bijelih filmova, fatalnih žena i gangstera.

Niti je lako biti diva, niti odglumiti ih napominju glumice koje su se našle pred Sašinim foto objektivom. A fatalnost žena iz vremena 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća, kažu, nije iščeznula, već se samo promijenila. 'Mnogi muškarci kažu da sam im bila fatalna', otkrila je Sanja Vejnović.

>> Pregršt sadržaja na drugoj Noir večeri!

Fatalne žene iz noir filmova, kasnije su naslijedile vamp žene. Iako su okarakterizirane kao zle, seksualno nezasitne i podle, fatalne i vamp često su se javljale i kao antijunakinje, a na kraju i pokajnice. Danas bi, prema svemu sudeći, žena za poželjeti bila kako pjeva Jelena Rozga - žena, majka, kraljica. Muškarci su se možda sporije mijenjali, jer samozatajnost je kad je privlačnost u pitanju i dalje na cijeni. Kao i muževnost opijena mirisom duhana. 'Whiskyja i cigara ima, a ovih samozatajnih muškaraca, gangstera ima, ali nove vrste', priznaje.

Kako je bilo na izložbi i kako su Frane Perešin kao Orson Wels, Sanja Vejnović kao Jane Green, Jelena Perčin kao Lana Turner, Leon Lučev kao Fred McMurry. I to je tek dio glumačke postave izložbe naziva Double Indentity kojom je umjetnik Saša Šekoranja oživio kultne filmske scene noir filmova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS